Na tradicionalnoj manifestaciji „Kajkavci u Lisinskom“, održanoj 3. ožujka u organizaciji Radija „Kaj“, nastupio je dugoselski KUD „Preporod“.

U organizaciji Radija „Kaj“, u Zagrebu je održana manifestacija „Kajkavci u Lisinskom“. Predstavljena je turistička i gastronomska ponuda pet kajkavskih županija - Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke te Grada Zagreba, a tradicionalno je održan i koncert kajkavskih pjesama. U predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, proizvode iz Zagrebačke županije predstavili su OPG Barišec iz Ivanić-Grada (ljute umake), OPG Dragutina Volarića iz Jastrebarskoga (med i proizvode od meda), OPG Dobošić - Tikvarići iz Farkaševca (bučino ulje i proizvode od bučinih koštica) i „Turnover“ iz Samobora (kozmetiku i proizvode od aronije), dok je u kulturno-umjetničkom programu nastupio KUD „Preporod“ iz Dugog Sela. Turističku ponudu predstavila je Turistička zajednica Zagrebačke županije.  U ime Županije na manifestaciji je bila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Vjerujem da je ova manifestacija, na kojoj su kajkavske županije stavile 'glave skupa', dobar početak i za druge zajedničke projekte, ne samo turističke, nego i infrastrukturne i gospodarske“, rekla je zamjenica Žužak.

Izvor: Zagrebačka županija

foto_izvor_Zagrebačka_županija_1.jpg foto_izvor_Zagrebačka_županija_2.jpg foto_izvor_Zagrebačka_županija_3.jpg