Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, drugu godinu za redom, Pučko otvoreno učilište Dugo Selo organiziralo je „Noć žena“. Događaj posvećen ženama održan je u Dvorani „Preporod“ u nedjeljnu večer 10. ožujka.

Za glazbu, romantiku i smijeh pobrinuo se glumac Adam Končić koji je svojom cabaret predstavom „Adam i ona“ okupljene poveo u prošlost grada Zagreba. Na repertoaru su bile pjesme nastale 30 – tih godina prošlog stoljeća, ljubavna poezija poznatih pjesnika, priče i anegdote vezane na vječnu temu muško – ženskih odnosa. Adama je na klaviru pratio Oliver Belošević.

Cabaret predstave bile su popularne u 20-tim godinama prošlog stoljeća. Doba art decoa, zlatno i burno doba kako ga još zovu, obilježio je ples charleston, a kako se izvodi pokazali su Limena glazba i plesači KUD-a „Preporod“. Svestrani „Preporodaši“ i „Preporodašice“, osim svirkom i plesom, oduševili su i kostimima. Dvadesete godine bile su razdoblje sve aktivnijeg sudjelovanja žena u društvenom životu. Odrazilo se to na modu, kako se mijenjala uloga žena u društvu tako se mijenjala i odjeća. Počele su se nositi kraće suknje s naborima ili prorezima koje su ženama omogućavale lakše kretanje.

Poslije vrckavog plesa i dobre glazbe, ženama je njihov Dan čestitao gradonačelnik Nenad Panian podijelivši crvene ruže. Čestitke je uputio i ravnatelj POU-a Nenad Haleuš-Mali. Odlična, opuštena atmosfera nastavila se u obližnjem Caffe baru „Gold“ gdje je za posjetiteljice i njihovu pratnju bio upriličen mali domjenak. Na meniju su bili fini sirevi poznate Obiteljske sirane Kusanovec i kolači.  I za ovogodišnju „Noć žena“ čule su se samo riječi hvale tako da bi ovo druženje moglo postati tradicionalno.amš

f1.JPG f10.JPG f11.JPG f12.JPG f14.JPG f15.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f8a.JPG f9.JPG