Pave Vukelić ponovo je izabran za predsjednika Gradske organizacije „Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365“ na izbornoj skupštini koja je 20. lipnja održana u Andrilovcu. Za njegove zamjenike izabrani su Željko Remenar i Lovro Darojković, za tajnicu Ivana Perković, a za članove Izvršnog odbora Damir Puž, Marko Nuić, Mirica Rustambeg, Ivica Franjčić i Goran Vukelić.

„Stjepan Kožić – nezavisna lista“ u Rakovcu je 16. svibnja održala svoju osnivačku Skupštinu na kojoj je za njenog predsjednika jednoglasno izabran župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Kako se navodi u priopćenju stranke, ovim potezom župan Kožić definitivno je istupio iz Hrvatske seljačke stranke čiji je član bio od 1996. godine i odlučio svoju političku karijeru nastaviti kao nezavisni političar. Na osnivačkoj Skupštini prisustvovala su 283 člana novoosnovane stranke te su usvojeni statut i program.

Osnivačko izborna skupština Foruma žena SDP-a Dugo Selo održana je 8. lipnja u Gradskoj vijećnici. Za predsjednicu je izabrana Sofija Štefanac Klobučar, potpredsjednice su Štefica Grgić i Jadranka Robić, a članice Predsjedništva su još Cecilija Krivec, Verica Stojanović, Marica Davčik i Marjana Milković. Kako je najavila predsjednica Štefanac Klobučar, Forum će u sljedećem četverogodišnjem razdoblju, nastaviti s brojnim aktivnostima.

Članovi središnjice Hrvatske narodne stranke, na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Vrdoljakom, 18. svibnja su boravili u Dugom Selu, gdje su održali sastanak s proširenim sastavom Županijske organizacije HNS Zagrebačke županije, a u ime domaćina pozdravio ih je predsjednik gradske organizacije i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.