mesićDamir Mesić, član Hrvatske konzervativne stranke, kandidat je za gradonačelnika Dugog Sela na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju ove godine. Nakon što je na prethodnim lokalnim izborima također bio kandidat za gradonačelnika Dugog Sela, ali na Nezavisnoj listi, ove godine uključio se u HKS, „stranku suvremene europske desnice čija načela i vrijednosti zastupam i živim osobno u životu“, kazao je Mesić.

Motiviran je ponovno se kandidirati, bez obzira na prethodni ishod, jer smatra da „Gradu Dugom Selu iz dosadašnje prakse kronično nedostaje volja za aktivnim radom političkih garnitura, neovisno o stranaka i ideologijama, potreban je kreativni politički rad u interesu građana“, istaknuo je, dodajući kako za suradnike želi građane Dugog Sela „želim čuti njihova mišljenja, prijedloge, primjedbe, pohvale, kritike – sve“.

        Među glavnim točkama njegovog programa ističe važnost punjenja gradskog proračuna razvojem i stvaranjem uvjeta za poticanje gospodarskih aktivnosti. „Na području grada Dugo Selo je jedan od prioritetnih ciljeva mog programa i bazira se na ideji osnivanja „Dugoselske gospodarske poduzetničke zone“ kao jednog odjela unutar javnog poduzeća „Dugoselski komunalno poduzetnički centar“ ili posebnog javnog gradskog poduzeća čiji je posao definirati prostor i namjenu gospodarske zone, pripremiti projektnu dokumentaciju za EU fondove vezano za komunalno i infrastrukturno opremanje gospodarske zone na području Črnovšćaka (gradsko i državno zemljište ispod pruge prema Rugvici) gdje po završetku opremanja se tako uređenom gospodarskom zonom izlazi na međunarodni natječaj i traže najpovoljniji investitori koji će u toj zoni graditi poslovne kapacitete, zapošljavati naše građane, imati sjedište u Dugom Selu i puniti gradski proračun“, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Mesić. Također naveo je i potrebu rješavanja  javnog gradskog i prigradskog prijevoza „koji se treba prilagoditi potrebama putnika, kako cijenom tako i vremenom dolaska i odlaska, jer neprihvatljivo je da grad Dugo Selo nema prometnu povezanost javnim prijevozom poslije ponoći sa Zagrebom što predstavlja nezaobilazan problem i za radnike i za učenike“. Također spomenuo je i važnost pune afirmacije mjesnih odbora kako bi se svi građani mogli uključiti u raspravu, planiranje i realizaciju dogovorenih aktivnosti prema iskazanoj potrebi i prioritetima. Smatra kako su Zborovi građana nužni i potrebni kako bi informacija dvosmjerno kolala na relaciji građani – predstavnici u gradskom vijeću – stručne službe – gradonačelnik. Svoje daljnje planove i program predstavit će dugoselskim biračima i javnosti u predstojećem predizbornom razdoblju.