Vijećnik Gradskog Vijeća Ivan Šajković reagirao je na najnovije događaje vezane za njegovo glasovanje na Konstituirajućoj sjednici za Gradsko vijeće. Njegovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani sugrađani!

Proteklih dana svjedoci ste neviđene medijske “hajke” preko portala, tiskovnih konferencija i drugih oblika komunikacije od strane raznih grupa lokalnih političara i njihovih pristaša u svezi mojega glasovanja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća.

U tim nastupima govori se o “izdaji”, prezentiraju se analize onih koji nisu uspjeli posložiti većinu. Međutim, ni 48 sati prije sjednice, neki nisu htjeli potpisati ponuđeni Sporazum od strane 365 BM, a neki nisu niti bili nazočni odlučujućem sastanku. Sporazum je nudio obavezu izvršenja predizbornih obećanja (besplatni udžbenici, uređenje gradskog trga, poslovna zona i drugo). Odbijanje potpisivanja ponuđenog Sporazuma o realizaciji predizbornih obećanja dovelo me do zaključka da će Dugo Selo najbrže napredovati ako izvršnu vlast obnaša izabrani gradonačelnik, a da na čelu predstavničkog tijela bude predsjednik političke opcije koja je osvojila najveći broj mandata u Gradskom vijeću.

Odlučno tvrdim, a to će vrijeme vrlo brzo pokazati, da sam kao vijećnik MOST NL Dugo Selo, pa i po cijenu sankcija od strane MOST-a, donio najbolju odluku u interesu građana, a ne pojedinaca grada Dugog Sela. Želim da naš grad konačno postane mjesto ugodnog življenja i svekolikog razvoja u sinergiji izvršne i zakonodavne vlasti. Svakodnevna podrška ovakvoga razmišljanja dolazi od strane onih građana čija su mišljenja mjerodavna i koji su uvidjeli da bez korektiva u vlasti nema napredka i to mi daje potvrdu da je moja odluka ispravna, jer lokalne sredine ne trebaju ideologiju.

Kao što gradonačelnik gosp. Nenad Panian može i mora osigurati županijska sredstva, tako i predsjednik Vijeća gosp. Darjan Budimir može i mora iz državne razine poduzeti sve “Za bolje Dugo Selo”.

Gradonačelnik grada imat će moju punu podršku za realizaciju obećanja, a “njegov će tim” kao što je rekao u pozdravnom govoru moći ostvariti sve obećano iz predizborne kampanje.

Ivan Šajković, vijećnik Gradskog vijeća

Dugo Selo, 26. 06. 2017.