Članovi središnjice Hrvatske narodne stranke, na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Vrdoljakom, 18. svibnja su boravili u Dugom Selu, gdje su održali sastanak s proširenim sastavom Županijske organizacije HNS Zagrebačke županije, a u ime domaćina pozdravio ih je predsjednik gradske organizacije i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

 

Vrdoljak je istaknuo kako je riječ o jednom od sastanaka u nizu, kojim središnjica stranke, obilaskom terena, želi upoznati svoje članove s dogovorenim planovima i aktivnostima na razini Vlade RH, ali i upoznati se sa stanjem na terenu. Cilj nam je od svojih lokalnih čelnika i članova izravno saznati o problemima i saslušati njihove prijedloge za realizaciju pojedinih projekata. Na ovaj način, rekao je, stranačka središnjica stvara bolju sliku o lokalnim problemima, ali i idejama, te će kroz rad Vlade lakše pomoći rješavanju tih problema i realizaciji kvalitetnih programa.

Vezano uz samo Dugo Selo, Vrdoljak je istaknuo kako je u stalnom kontaktu s gradonačelnikom Panianom i kako dobro poznaje ovdašnju situaciju. Prioritetnim je u tom smislu istaknuo projekt izgradnje nadvožnjaka preko željezničke pruge koji će biti preduvjet za realizaciju gospodarske zone, u čijoj realizaciji se može očekivati pomoć Vlade, jednako kao i u realizaciji projekta Cargo centra za što je, prema njegovim riječima, ključno pojavljivanje jasno vidljivog investitora.

Vrdoljak je komentirao i sadašnju situaciju kohabitacije u Gradu Dugom Selu. Bez obzira što je HNS u koaliciji s HDZ-om na razini Vlade, mi svojim županijskim i gradskim organizacijama hijerarhijski ne određujemo da moraju na terenu slijediti isti primjer, rekao je Vrdoljak, međutim, dodao je, s obzirom da koalicija na razini Vlade dobro funkcionira, očekuje se odgovorno ponašanje obiju strana i na razini Grada Dugog Sela. Smatram stoga da će Gradsko vijeće stati iza svoje izvršne vlasti jer se ne smije dozvoliti da se zbog međusobnih neslaganja zakoči razvoj Grada, zaključio je Vrdoljak.

                                                                                                                                                                                                                        N.H.M.

foto1.jpg foto2.jpg foto3.jpg foto4.jpg