Osnivačko izborna skupština Foruma žena SDP-a Dugo Selo održana je 8. lipnja u Gradskoj vijećnici. Za predsjednicu je izabrana Sofija Štefanac Klobučar, potpredsjednice su Štefica Grgić i Jadranka Robić, a članice Predsjedništva su još Cecilija Krivec, Verica Stojanović, Marica Davčik i Marjana Milković. Kako je najavila predsjednica Štefanac Klobučar, Forum će u sljedećem četverogodišnjem razdoblju, nastaviti s brojnim aktivnostima.

„Obilježavanje važnih datuma, humanitarne akcije, organizacija raznih predavanja, javljat ćemo se na natječaje SDFŽ-a na županijskoj i državnoj razini. Raditi na promociji i zaštiti prava žena, položaja u društvu, poticanja na ostvarenje tih prava, našeg prava na izbor. Također, bit ćemo potpora Gradskoj organizaciji i predsjednici Robić“, rekla je Štefanac Klobučar. Robić je izrazila zadovoljstvo brojem okupljenih te istakla kako je Forum stalno radio, unatoč periodu raspuštanja dugoselskog SDP-a. Podršku su pružili kolege te gosti.

Članica predsjedništva SDFŽ-a Hrvatske Mirjana Mataušić Pišl pozdravila je okupljene u ime v.d. predsjednice krovne organizacije Karoline Leaković i županijske Zvjezdane Sečen. „Veseli me broj okupljenih žena, s obzirom na sve ono što se događalo u prethodnom razdoblju i drago mi je da se, bez obzira na raspuštanje, radilo. Imamo natječaje za projekte sa središnjeg nivoa. Žene će ih provoditi na terenu i tako provesti svoje ideje u djelo, a ovdje u Dugom Selu su se uvijek radili dobri programi“, kazala je Mataušić Pišl. Želje za nastavak uspješnog rada uputio je Pero Vržogić, predsjednik GO SDP-a Ivanić Grada. FŽ ima široko polje djelovanja, potrebno je djelovanje Foruma mladih, učiti mlade da je energija budućnost te stimulirati one koji znaju, a ne one koji su bliži, čulo se. Forum trenutno broji 13 članica. Na kraju skupštine, Štefanac Klobučar dodala je kako će se raditi i na povećanju brojnosti, naglasivši pritom kako za učlanjenje nije potrebno biti i članica SDP-a.

 

fž1.jpg fž2.jpg fž3.jpg fž4.jpg fž5.jpg fž6.jpg