„Stjepan Kožić – nezavisna lista“ u Rakovcu je 16. svibnja održala svoju osnivačku Skupštinu na kojoj je za njenog predsjednika jednoglasno izabran župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Kako se navodi u priopćenju stranke, ovim potezom župan Kožić definitivno je istupio iz Hrvatske seljačke stranke čiji je član bio od 1996. godine i odlučio svoju političku karijeru nastaviti kao nezavisni političar. Na osnivačkoj Skupštini prisustvovala su 283 člana novoosnovane stranke te su usvojeni statut i program.

 

Podsjećamo, župan Kožić u ožujku 2018. godine podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a te se nije ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Iz HSS-a izlazi zbog neslaganja s politikom trenutnog vodstva stranke koje strankom upravlja autokratski i centralistički te odbacuje sve vrijednosti za koje bi se trebala zalagati, stoji u priopćenju.

„Svi mi ovdje smo glasnogovornici želja i htijenja ljudi u društvu u kojem živimo. Slušajte ljude, slušajte svojeg susjeda što govori. Mi smo ovdje radi njih – mi smo ovdje jer želimo bolju Zagrebačku županiju i bolju Hrvatsku! Imamo viziju, imamo znanje, imamo snage napraviti ključne promjene i potaknuti pozitivne gospodarske trendove. To je temelj na kojem počiva naš cjelokupni program“ izjavio je župan Kožić i dodao: „Pet mandata zaredom dobivam povjerenje stanovnika Zagrebačke županije na izborima i prema njima imam odgovornost izvršavati ono što sam i obećao. Mnoge od vas također su birali naši stanovnici na gradskom, općinskom ili nivou mjesnog odbora. Svi mi imamo odgovornost prema našim biračima i to nikada ne smijemo zaboraviti“.

Za tajnika je izabran Branko Herček, dok su za potpredsjednike „Stjepan Kožić- nezavisna lista“ izabrani dosadašnja HSS-ova načelnica Općine Pušća Anđela Cirkveni, Vlado Horina, Boris Klemenić i Ivan Remenar.

sk_nl.jpg sk_nl2.jpg