Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Ivan Šajković izvješćuje javnost o svojoj odluci prelaska u Hrvatsku demokratsku zajednicu. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

„Nakon 13. održanih sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, kao član kluba vijećnika HDZ i BM365, zadovoljstvo mi je izvijestiti javnost da smo u relativno kratkom vremenu, kvalitetnim radom i odlukama Gradskog vijeća značajno pridonijeli razvoju Dugog Sela. Od odluka potrebnih za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže u Dugom Selu, prijava projekata na Europske fondove, pa do socijalnih, demografskih i obrazovnih mjera kojima smo osigurali besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve osnovnoškolce, stipendije, prijevoz učenika i studenata. Također, nismo dozvolili obustavu projekta izgradnje 3. osnovne škole u Lukarišću, već smo omogućili nastavak realizacije projekta. Kao što je naš predsjednik Gradskog vijeća gosp. Darjan Budimir izvijestio, na prošloj sjednici usvojili smo I. rebalans Proračuna u koji smo ugradili 6 amandmana u visini 2.175.500,00 kn, a kojima se povećavaju naknade za novorođenu djecu i sufinanciranje logopedskih tretmana, nabava računala u osnovnim školama, izgradnja dječjih igrališta i nogostupa u Kopčevcu, Puhovu, Lukarišću i ostalim dijelovima Grada.

Gradsko vijeće pokazalo se kao najstabilnija institucija u Dugom Selu te nastavljamo kvalitetnim radom pridonositi razvoju Grada i kvaliteti života naših sugrađana. Uskoro nam slijedi i donošenje Proračuna za 2019. u kojem ćemo nastaviti povećavati izdvajanja za najvažnije projekte i mjere. Posebnu pažnju posvetit ćemo mjerama za poticanje gospodarstva i mjerama koje olakšavaju poslovanje poduzetnicima, naročito mladim i perspektivnim sektorima, a o čemu u dosadašnjim prijedlozima Proračuna nije vođena dovoljna briga.

S obzirom na gore navedeno izvješćujem javnost da nastavljam svoj rad unutar našeg kluba vijećnika i da ulazim u članstvo Hrvatske demokratske zajednice. Dugoselski HDZ pod vodstvom Darjana Budimira, ujedno i predsjednika Gradskog vijeća, osigurava perspektivu, kvalitetan rad, program i ljude, što je garancija provedbe svih projekata važnih za razvoj Dugo Sela.“

                                                                                                                                                            Mr. sc. Ivan Šajković

                                                                                                                                                 potpredsjednik Gradskog vijeća

                                                                                                                                                             Grada Dugog Sela