Želite pokrenuti ili razviti svoje poljoprivredno gospodarstvo? Želite razviti novu djelatnost? Ideje i želje postoje, ali sredstva Vam nedostaju? Zašto ne uzeti svoj dio kolača zvanog bespovratna sredstva? Pronađimo zajedno rješenje u fondovima EU…! Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na prezentaciju mjera najavljenih financiranju poljoprivrednika i projekata u poljoprivredi iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Prezentacijska radionica održat će se u prostorijama Vatrogasnog doma Rugvica, Trg Josipa Predavca 1, u Rugvici, 19. prosinca 2017. godine (utorak) s početkom u 10,00 sati.

U organizaciji KUD-a Tančec 8. prosinca je u Društvenom domu u Rugvici održana tradicionalna manifestacija ocjenjivanja najboljih jela i vina s područja Rugvičke posavine pa i šire „Mirisi ognjišča“. Na kušanje se nudilo obilje kvalitetnih prehrambenih proizvoda i isto toliko, iz godine u godinu sve kvalitetnijih, vina vinara iz Posavine, ali i onih s Hrebinečkog i Štakorovečkog brega.

Na poziv Zagrebačke županije, ravnatelj OŠ “Rugvica”  proslijedio je svim učiteljima   mail  za  projekt pod nazivom Teachers and trainers of tomorrow - Učitelji treneri za sutra. OŠ Rugvica, odnosno učiteljica - mentorica Vesna Žutak, jedina je dobila  poziv za  Brussel, i to  na okrugle stolove koji su se održali od 30. studenoga do  1. prosinca.

Svetomu Nikoli raduju se djeca širom svijeta. Tako su se i učenici OŠ Rugvica u srijedu, 6. 12. jako razveselili kad je pred njihovu školu stigao veseli i raspjevani vlakić, a u njemu sveti Nikola! Svaki razred provozao se u vlakiću, a Nikola  je sve učenike obradovao poklonima – slikovnicama i slatkišima. Zahvaljujemo sponzorima IKEI i tvrtki RALU LOGISTIKA d.o.o. što su pomogli Nikoli u darivanju djece!

Zajedničko božićno druženje malih vatrogasaca koje je pokrenulo vodstvo DVD-a Sop-Hrušćica prije dvije godine, nastavljeno je i ove godine ali uz dodatni humanitarni smisao kojem su se pridružili mali vatrogasci iz DVD-a Rugvica i DVD-a Savski Nart, a održano je u subotu 2. prosinca u prostoru doma u mjestu Sop.