Načelnik Općine Rugvice Mato Čičak obišao je danas, sa suradnicima, prostor novog dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom, smještenog u prizemlju Društvenog doma Jalševec Nartski. Prostor veličine 500 m2, koji je uredila Općina u potpunosti je građevinski završen i spreman za useljenje mališana te zasigurno spada u red najuređenijih prostora za ovu namjenu u Zagrebačkoj županiji.

Već treću godinu za redom Rugvica obilježava Prvi maj odnosno praznik rada. Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika. Demonstracije su održane radi zahtjeva radnika za osmosatnim radnim vremenom.

Dom za starije i nemoćne osobe „Sveta Katarina“ iz Okunščaka kod Rugvice ove je godine prvi puta organizirao Dan otvorenih vrata na kojem se nastojao predstaviti zajednici unutar koje djeluje i nazočnim predstavnicima medija. Ravnatelj doma, koji djeluje kao ustanova, što podrazumijeva stalnu medicinsku i ostalu potrebnu pomoć korisnicima te višu razinu skrbi o korisnicima, Ivan Stipić istaknuo je kako ustanova djeluje već punih petanaest godina te kako trenutačno u njoj boravi 45 starih i nemoćnih osoba, dok je puni kapacitet 50 korisnika.

U Daruvaru je od 3. do 5. travnja održan 6. državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije na temu „Vrijednosti i stavovi u kontekstu održivog razvoja". Skup se održavao u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup je bio otvoren u prostoru kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, a domaćin događanja je bila Tehnička škola Daruvar.