Svečano polaganje kamena temeljca povodom izgradnje najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj - Designer Outlet Croatia u vrijednosti od 88 milijuna eura, održano je u četvrtak, 20. srpnja uz robnu kuću IKEA Zagreb, čime je službeno označen početak radova, a predviđeni rok otvaranja je proljeće 2018. godine.

„Ovo je jedan od najvažnijih događaja u ovoj godini. Otvara se velika investicija - početak gradnje i završetak našeg posla u lokalnoj i regionalnoj upravi. Ovo je najsretniji dan svakog načelnika, gradonačelnika i župana - ovdje završava naš posao i počinje posao izvođača radova. Nadamo se da će oni u svojim zadanim terminima napraviti sav potreban posao te završiti ovu investiciju početkom iduće godine, kako bi na našem području bilo zaposleno novih 400 radnika i radnica te kako bi Rugvica postala jedna outlet destinacija na razini Hrvatske i Europe“ – Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica.

Dvije faze ambicioznog projekta – stvaranje najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj

Ambiciozni projekt na području Općine Rugvica u sastavu Zagrebačke županije podijeljen je u dvije faze. Prva obuhvaća izgradnju kompleksa na površini od 15.000 m2 s približno 90 trgovina, dok je u sastavu druge faze zamišljeno proširenje na 150 trgovina, među kojima će veliki dio pripasti modnim markama. Povećanje obujma trgovina rezultirat će i novim proširenjem samog outleta, koji će se realizacijom druge faze protezati na 25.000 m2. U izgradnju obje faze i prateće sadržaje poput lanaca brze hrane, dječje igralište te benzinska crpka koji će biti dostupni otvaranjem u 2018., dok će hipermarket i maloprodajni park te DIY zona biti otvoreni tijekom druge faze.

„Dogovorili smo i postavljanje tržnice između IKEA-e i novog Outlet centra, koju će koristiti Rugvički OPG-ovi i time dodatno brendirati i tržišno pozicionirati domaće proizvode i kulturu našeg kraja“ - Mato Čičak.

Kamen temeljac uz načelnika Čička i župana Zagrebačke županije – Stjepana Kožića, položili su predstavnici investitora Branko Mihajlov (direktor tvrtke Designer Outlet Croatia), Sylvie Mutschler (direktorica švicarskog Mutschler Outlet Holding AG), Stefan Vanoverbeke (direktor IKEA SEE) i Thomas Reichenauer - direktor tvrtke ROS Retail Outlet Shopping koja će upravljati kompleksom i biti zadužena za zakup prostora. Između prvog dijela koji se sastojao od prezentacije projekta i polaganja kamena temeljca, sve uzvanike zabavio je KUD Posavka, prikazavši kroz glazbu i ples običaje rugvičkog kraja.

„Prije svega svaka investicija je pokretač razvoja gospodarstva, pa tako vjerujem i ova u kojoj smo na početku i gdje ćemo pokrenuti razvoj gospodarstva na području Općine Rugvica, a tako i cijele Zagrebačke županije, ali rekao bih i Republike Hrvatske. Designer Outlet Croatia, objekt je koji će objediniti Republiku Hrvatsku u malom, ovdje na prostoru poduzetničke zone u Općini Rugvica Zagrebačke županije. Želim da izgradnja teče bez problema, a sve ono što je arhitektonski zacrtano bude realizirano. Prije svega u rokovima i terminima koji su zadani te da ne bude posrednih problema u gradnji. Zahvaljujem se projektantima, zahvaljujem se svima onima koji sudjeluju u ovom projektu i nadam se kako ćemo se na proljeće, u petom mjesecu ponovno naći na otvorenju novog poslovnog objekta“ – Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Denis Remenar

{ppgalerry}Branko Mihajlov Sylvie Mutschler Stefan Vanoverbeke Thomas ReichenauerIMG 8246IMG 8280IMG 1640IMG 8369IMG 1645IMG 1654IMG 1662IMG 1664Svečano polaganje kamena temeljca{/ppgallery}