Na sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica, održanoj danas u jutarnjim satima u prostoriji nartskog DVD-a, donesena je odluka o projektu kojim će se nadograditi postojeći sustav.

Tako su na sjednici jednoglasno prihvaćeni, Prijedlog Zaključka o sklapanju Ugovora o partnerstvu na projektu „Rugvica – Dugo Selo – Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“ i Prijedlog Zaključka o sklapanju Ugovora o sufinanciranju projekta „Rugvica – Dugo Selo – Sustav odvodnje i pročišćenja otpadnih voda“ u vrijednosti preko 173 milijuna kuna.

Riječ o projektu vodio je ispred Općine Rugvica zamjenik načelnika Nenad Jakšić, a detaljni uvid u projekt dao je Tomislav Masten, dipl. polit., direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije d.o.o. ured Vrbovec: „Radi se o nadogradnji postojećeg sustava te gradnji oko 84 kilometra nove kanalizacijske mreže od čega je veći dio na području Općine Rugvica. Sada smo došli do zadnje faze, a to je potpis ugovora s Vladom Republike Hrvatske, odnosno u ovom slučaju ona predstavlja i Europsku komisiju.“

Masten je isto izlaganje održao jučer u Gradskoj vijećnici na sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Projekt „Rugvica – Dugo Selo – Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“ – prihvaćen zaključak o sklapanju ugovora o partnerstvu

Konačni iznos utvrdit će završetkom kompletne nabave i dovršenja izgradnje navedenog projekta, a ukupan iznos prethodno spomenutih, više od 173 milijuna kuna sufinancirat će se dijelom iz sredstava Europske unije (većinski dio) i Sredstava za sufinanciranje prihvatljivih troškova. Od toga 40 posto otpada na Ministarstvo zaštite okoliša te isto toliko na Hrvatske vode. Preostalih 20 posto preuzimaju Grad Dugo Sela i Općina Rugvica.

Denis Remenar

IMG_3153.JPG IMG_3157.JPG IMG_3158.JPG IMG_3164.JPG IMG_3166.JPG