Da će ovogodišnji Prosinac u Rugvici, kako zajednički  i nosi naziv  niz blagdanskih manifestacija  vezanih uz nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, biti više nego zanimljiv, radostan i veseo, moglo se naslutiti već ovih dana. Naime, još  prošlog tjedna na kružnom toku, na ulasku u Rugvicu iz pravca Dugog Sela, postavljen je veliki adventski vijenac koji uvodi u blagdansku atmosferu, a okićena je i općinska zgrada, te posebno središnji rugvički trg, gdje će se održati doček Nove 2018. godine, na otvorenom.

Na trgu je postavljen i veliki bor, kojeg su, uoči paljenja prve adventske svijeće, zajedno kitila djeca iz Dječjeg vrtića Rugvica i učenici Osnovne škole Rugvica.

Dobra predblagdanska atmosfera samo je uvod u niz događanja koji će započeti već ovog petka 8. prosinca, tradicionalnom kulinarskom manifestacijom Mirisi Ognjišća, nastavit će se također tradicionalnom Žutom noći NK Rugvica 16. prosinca. Jedno i drugo održat će se u Društvenom domu u Rugvici.  Božićni koncert KUD-a Tančec održat će se 22. prosinca u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Savskom Nartu, a dan uoči Stare godine, Savski lađari, obućeni u djedove Božićnjake darivat će djecu s obje obale Save ploveći u čamcima.

Na Staru godinu djecu će voziti turistički vlakić, a potom i besplatna predstava, dok će odrasli, također besplatno, uz kobasice i vino, i glazbenu skupinu Stari prijatelji, te na koncu i uz vatromet dočekati novu 2018. godinu.