Biti vatrogasac danas je ponos i čast

Biti vatrogasac danas je velik ponos i velika čast, a biti vatrogasni veteran osoba je od velika uvažavanja, izjavio je predsjednik Kluba veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Gerjević na drugoj sjednici Kluba veterana Vatrogasne zajednice Općine Rugvice održanoj sredinom prosinca u Ježevu pred prisutnim članovima i uzvanicima iz Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te iz vatrogasnih zajednica Grada Dugo Selo, Grada Vrbovca i Općine Kloštar Ivanić.

 

Gerjević je pohvalio Vatrogasnu zajednicu Općine Rugvica na potpori u osnivanju Kluba veterana koji ulazi u drugu godinu svog djelovanja te planira izlet i druge aktivnosti u 2018. godini za svojih 35 članova koliko ih je sada upisano u Klub. Okupljenim vatrogasnim veteranima obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček pozdravivši prošlogodišnje osnivanje Kluba i potporu vodstva VZO-a Rugvica za okupljanjem veterana čime je VZO izrazila svoje poštovanje prema vatrogasnim veteranima kao i brigu za njih. „Vatrogasnom veteranu danas treba samo lijepa riječ  kojom će se doći do njegova otvorenog srca i time će se pokazati da taj vatrogasac nije zaboravljen“, izrečeni je zaključak na sjednici s kojim su se složili svi okupljeni veterani i uzvanici.

 

Djeci Caritasa uručeni blagdanski pokloni

Predstavnici DVD-a Sop-Hrušćica i DVD-a Rugvica te DVD-a Savski Nart, kao i predsjednica Mjesnog odbora Sop-Hrušćica predali su sredinom prosinca u Caritasovu domu u Oborovu poklone koje su mali vatrogasci prikupili tijekom svog zajedničkog božićnog druženja. Slatkiši, crteži, čestitke, pisma, igračke, slikovnice, plišanci ali i odjeća predani su i namijenjeni djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u domu u Sisku kamo su otpremljeni u organizaciji samog Caritasa.

Predstavnici triju vatrogasnih društava i predsjednica mjesnog odbora iskoristili su predaju poklona za druženje sa štićenicima Caritasova doma u Oborovu i obogatili im nedjeljno prijepodne na obostrano zadovoljstvo jer nisu pokloni najbitniji već lijepa riječ i osmijeh te zagrljaj koji su, pokazalo se to i ovom prilikom, otvorili one najiskrenije emocije i sklopili vjerna poznanstva. Život uistinu piše razne priče i te priče čuli su veliki vatrogasci, a tijekom zajedničke nedjeljne kave štićenici su poveli pjesmu prigodnih blagdanskih pjesama kojima su se svi pridružili. Vatrogasci su ovom akcijom potvrdili zakonsku definiciju da je vatrogastvo humanitarna djelatnost, dok su im štićenici doma zauzvrat pokazali koliko se emocija krije u jednom zagrljaju i osmjehu.

 

Kad su mali vatrogasci dobri…

Rugvičku nizinu nije zabijelio snijeg ali je blagdansku večer u vatrogasnom domu svejedno obasuo smijeh malih vatrogasaca dok su iščekivali Djeda Božićnjaka koji je, razumljivo, saonice zamijenio drugim prijevoznim sredstvom.

I dok su mali vatrogasci pjevali Zvončiće i pljeskom ga dozivali, Djedica se iz mraka ušetao u dom i donio u nekoliko vreća darove jer mu je vodstvo DVD-a Rugvica pisalo pismo u kojem je navelo da je tridesetak malih članova DVD-a ove godine bilo jako dobro pa su i zavrijedili da Vilenjak kao Djedov pomoćnik skrene malo s puta i obojica se zaustave na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Bilo je hrabrih malih vatrogasaca koji su Djedici odmah prišli, no bilo je i onih malih vatrogasaca kojima se Djedica i nije baš svidio od prve, ali zvuk pjesme i dječjeg smijeha ubrzo je sprijateljio sve, male i velike, no ne baš dugo u noć, jer Djedica je morao dalje poć…

 

Djeci_Caritasa_uručeni_prigodni_darovi1.jpg Djeci_Caritasa_uručeni_prigodni_darovi2.jpg Djeci_Caritasa_uručeni_prigodni_darovi3.jpg Kad_su_mali_vatrogasci_dobri_1.jpg Kad_su_mali_vatrogasci_dobri_2.jpg Kad_su_mali_vatrogasci_dobri_3.jpg Klub_veterana_VZO_Rugvica_1.jpg Klub_veterana_VZO_Rugvica_2.jpg Klub_veterana_VZO_Rugvica_3.jpg Klub_veterana_VZO_Rugvica_4.jpg Klub_veterana_VZO_Rugvica_5.jpg Klub_veterana_VZO_Rugvica_6.jpg