Općina Rugvica je ove godine imala iznimno bogat program u prosincu koji je zaokružen dočekom Nove godine u velikom šatoru na trgu u Rugvici na kojem je nedavno postavljena velika drvena kućica koja  je dodatno uljepšala prostor i unijela božićno raspoloženje.

 

Doček je počeo već u 18,00 sati i to za one najmlađe predstavom Scene Paravan „U iščekivanju Djeda Božićnjaka“ koja je održana u Društvenom domu u Rugvici, a čija je posjećenost iznenadila i same organizatore jer se tražilo mjesto više. Za djecu i roditelje pobrinuli su se članovi KUD- „Tančec“ koji su pripremili hrenovke i napitke, a na kraju su svi zajedno mogli uživati u prekrasnom vatrometu za koji su bili zaduženi „Savski lađari“.

Najmlađi su se i tokom cijele Stare godine mogli voziti općinskim naseljima vlakićem „Bubi“.

Nakon vatrometa u šatoru su se počeli okupljati brojni posjetitelji koji su Novu godinu odlučili dočekati u Rugvici. Naime, ovakav je doček po prvi puta organiziran u općini Rugvica, a organizator – Općina Rugvica, se nada da će postati tradicionalan. Za dobro raspoloženje bila je zadužena grupa „Stare kočije“, pjesma i ples potrajali su do dugo u noć. Točno u ponoć prisutne je pozdravio načelnik Mato Čičak, njegov zamjenik Nenad Jakšić i predsjednica Općinskog vijeća Ana Munić, čestitavši Novu godinu uz otvaranje šampanjca.

Odlična suradnja Općine Rugvica i udruga, započeta u prošloj godini povodom Dana općine, nastavljena je i organizacijom dočeka Nove godine. Tako su Sindikat umirovljenika ogranak Rugvica, KUD „Tančec“, „Savski lađari“, DVD Rugvica, NK Rugvica i KUD „Hrvata BiH“ itekako pomogli da zajednički ulazak u Novu 2018. bude što bolji, a organizator najavljuje i veći šator sljedeće godine jer je ovaj bio premali za sve koji su došli na rugvičku proslavu.

 

Doček_Nova_2018._u_Rugvici_1.jpg Doček_Nova_2018._u_Rugvici_2.jpg Doček_Nova_2018._u_Rugvici_3.jpg Doček_Nova_2018._u_Rugvici_4.jpg Doček_Nova_2018._u_Rugvici_5.jpg Doček_Nova_2018._u_Rugvici_6.jpg Doček_Nova_2018._u_Rugvici_7.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_10.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_2.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_3.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_4.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_5.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_6.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_7.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_8.jpg Doček_Nove_2018._za_male_Rugvičane_9.jpg