Djeca OŠ Rugvica i ove će godine na proljeće ići u školu u prirodi koja će se održati u mjestu Banjole u Istri nedaleko od Pule. Općina je povećala subvenciju na 1.150,00 kuna te time omogućila školi da organizira višednevnu terensku nastavu u obliku poučnog izleta. Prije svega općina vodi računa o socijalnom aspektu i statusu djece te želi omogućiti učenicima da promjene okolinu odlaskom na more gdje će im biti organizirana i škola plivanja.

 

Općina Rugvica dosad je na razne načine pokazala da brine o svojim najmlađima, njihovom obrazovanju i aktivnostima. Već tri godine zaredom mladim Rugvičanima i Rugvičankama osigurane su besplatne knjige kako bi bezbrižno i uspješno pohađali osnovnu školu. Srednjoškolci i studenti imaju mogućnost besplatnog putovanja javnim prijevozom, a svim studentima su osigurane studentske potpore u iznosu od 600,00 kuna po semestru. Također odvajaju 1.000.000,00 kuna godišnje za razne sportske aktivnosti s obzirom da sportaša u Rugvici čini 90% mlade populacije.

Za one najmlađe otvara se novi vrtić u Jalševcu Nartskom gdje će, osim novih prostora za igru i učenje, najvažnija biti kvaliteta usluge. Općina će se pobrinuti i roditeljima olakšati odlazak u vrtić smanjivši participaciju s njihove strane za minimalno 200,00 kuna, ovisno o financijskom statusu.

Više općina i gradova trebalo bi slijediti primjer ovakvog ophođenja prema svojim mještanima jer bi nam svima bilo lakše živjeti u mjestu za koje znamo da brine o nama i našoj djeci.

  V.Š.