Opširno izvješće o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva DVD-a Rugvica potvrdilo je status središnje postrojbe budući da vatrogasna djelatnost nije jedina aktivnost koju je ovo društvo provodilo prošle godine te ih provodi i nadalje.

Brojne su aktivnosti od društvenog značaja za Rugvicu ali i izvan granica Općine Rugvica zabilježene u izvješćima koje su prezentirali tajnik Mario Popović i zapovjednik Siniša Vrabec: od najvećeg broja intervencija na području djelovanja i području odgovornosti preko zapaženih rezultata i značajnih osvojenih mjesta natjecateljskih odjeljenja (muška A, mladež muška i djeca muška) do uključenosti u organizaciju raznih manifestacija na području Rugvice u suradnji s Općinom Rugvica i Osnovnom školom Rugvica te Dječjim vrtićem Didi.  

Nakon što su prošle godine obilježili 80 godina postojanja i djelovanja, ovo se društvo pokazalo kao odličan domaćin i za svečanu sjednicu VZO-a Rugvica za 20 godina postojanja te domaćin brzinske vatrogasne vježbe i, već tradicionalno, domaćin i organizator svog zimskog kupa na kojem je sudjelovalo više natjecateljskih odjeljenja u pet kategorija. Više je članova uspješno završilo programe osposobljavanja za vatrogasna zvanja vatrogasca I. klase i dočasnika I. klase, dok su najbolji uspjesi zabilježeni, kao što je navedeno, u natjecateljskom dijelu pa je odjeljenje muške mladeži kao najmlađe odjeljenje po prvi put nastupilo na županijskom natjecanju i bez i jedne greške zauzelo 13. mjesto među 22 ekipe. Za taj uspjeh, kao i za pokazan interes za daljnji nastavak vježbanja s čime su već i započeli, DVD Rugvica je odlučila nagraditi ekipu mladeži pa im je kupljen i svečano predan set novih manjih usisnih cijevi. DVD Rugvica je zbog uspjeha vođenja ekipe mladeži i predanog rada s ekipom te njihovih postignutih rezultata, kao i istovremenog vođenja ekipe djece u prošloj godini, odalo priznanje njihovoj voditeljici Martini Mihordin te ju proglasilo vatrogascem 2017. godine.

Okupljenim članovima DVD-a Rugvica prigodnim su se riječima obratili brojni predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava i udruga čestitavši na uspjesima i provedenim aktivnostima, među kojima su bili i predsjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica Ana Munić te zapovjednik VZO-a Rugvica Sreten Hrdan, kao i delegat Vatrogasne zajednice Općine Rugvica Tomo Gregorek iz DVD-a Preseka.

dvd_rugvica0.jpg dvd_rugvica1.jpg dvd_rugvica2.jpg dvd_rugvica3.jpg dvd_rugvica4.jpg dvd_rugvica5.jpg dvd_rugvica6.jpg dvd_rugvica7.jpg dvd_rugvica8.jpg