Svih jedanaest dobrovoljnih vatrogasnih društava udruženih u Vatrogasnu zajednicu Općine Rugvica održali su od kraja siječnja do 3. ožujka svoje redovne izvještajne sjednice skupština te se pohvalili uspjesima i rezultatima postignutim u 2017. godini, među kojima se posebno ističu uspjesi natjecateljskih odjeljenja. S obzirom da je prošle godine održano i općinsko i županijsko natjecanje za djecu i mladež te općinsko brzinsko vatrogasno natjecanje, društva su se potrudila i na natjecanja poslala svoja odjeljenja u rekordnom broju do sada, a koja su potom postigla sjajne rezultate, te dodatno zabilježili odlične rezultate na više kup natjecanja.

Ističemo da je odjeljenje ženske djece DVD-a Sop-Hrušćica zauzelo prvo mjesto na županijskom natjecanju VZZŽ-a, a odjeljenje ženske mladeži DVD-a Ježevo zauzelo je treće mjesto na županijskom natjecanju VZZŽ-a te ostvarilo nastup na državnom natjecanju.

Svoje redovne izvještajne sjednice održali su DVD Donja Greda, DVD Ježevo, DVD Oborovo, DVD Črnec, DVD Preseka, DVD Svibovski Otok i DVD Savski Nart te DVD Obedišće Ježevsko. Na tim su sjednicama delegatima, gostima i podupirateljima dobrovoljnog vatrogastva kao i predstavnicima Općine Rugvica prezentirani rezultati postignuti u 2017. godini, usvojena izvješća te doneseni planovi za 2019. godinu, uz podsjećanje na planove za 2018. godinu, te su podijeljena brojna uvjerenja o osposobljavanju za vatrogasna zvanja, kao i vatrogasna odlikovanja i spomenice članovima.

 

Kičuda i Konić novi zapovjednici

Redovne izvještajne sjednice dvaju dobrovoljnih vatrogasnih društava, DVD Novaki Oborovski i DVD Sop-Hrušćica održane su i kao izborne s obzirom da su dosadašnji zapovjednici izrazili želju odstupiti s tih dužnosti. Vatrogasci Novaka Oborovski zahvalili su na svemu učinjenom dosadašnjem zapovjedniku Josipu Čoviću te jednoglasno imenovali Ivicu Kičudu na dužnost zapovjednika te mu povjerili vođenje ovog društva.

Nastavak uspješnog rada s djecom odnosno aktualnim županijskim prvakinjama u kategoriji djece ženske jedan je od zadataka novog zapovjednika DVD-a Sop-Hrušćica Vjekoslava Konića koji je jednoglasno imenovan na tu dužnost nakon Josipa Šulja. Prošla je godina bila iznimno uspješna za ovo malo društvo na početku područja općine Rugvica pa je povijest koju su ispisali svojim uspjesima zapravo uvod u aktivnu sadašnjost i prozor u vatrogasnu budućnost tog kraja zbog čega su im svi prisutni na sjednici skupštine poželjeli ostvarenje zacrtanih planova.