U petak, 09. ožujka održana je druga po redu Svečana dodjela sportskih nagrada nauspješnijim sportašima, sportašicama i momčadima u 2017. godini koju je organizirala Zajednica sportskih udruga općine Rugvica u prostoru Sportske dvorane OŠ Rugvica.

 

U uvodnom govoru, predsjednik Zajednice sportskih udruga općine Rugvica Robert Munđer pozdravio je i zahvalio se svim okupljenima na odazivu i podršci koju su dali svim sportašima i ekipama kroz proteklu godinu. Također se zahvalio i lokalnoj vlasti koja ulaže u sportaše te im time omogućava da imaju još bolje i uspješnije rezultate.

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak također je pozdravio okupljene te najavio kako i dalje planiraju ulagati u mlade sportaše. Općina Rugvica godišnje odvaja oko milijun kuna za sportaše i sportske objekte u koje ulažu kako bi im omogućili što bolje uvjete za razvoj. Sve kvalitetniji rad s djecom te sve bolja opremljenost školske dvorane ali i klubova dala je posljednjih godina izuzetne rezultate u školskom sportu. Predsjednik ZŠUSZŽ Vladimir Bregović pohvalio je rad rugvičke Zajednice kao i podršku koju sportašima daje Općina Rugvica

Najbolji sportaši u 2017. godini

U kategoriji najbolji sportaš do 8 godina, dobitnici posebnog priznanja su Mihael Drobnjak (RK Rugvica) i Antonio Cimaš (NK Rugvica).

U kategoriji najbolji sportaš do 10 godina nagrađeni su Fran Šimunović (TK Rugvica), Nikola Kuprešak (NK Sava), Ivan Novak (RK Rugvica), Luka Nikolaš (NK Rugvica) i Ines Nikić (ŽRK Rugvica).

U kategoriji najbolji sportaš do 12 godina nagrađeni su Laura Suljkanović (TK Rugvica), Dario Vincek (TK Rugvica), David Pršlja (RK Rugvica), Petra Matijević (ŽRK Rugvica) i Mato Jurić (NK Rugvica).

U kategoriji najbolji sportaš do 14 godina nagrađeni su Mateo Martinović (NK Oborovo), Ivo Vernik (TK Rugvica), Sandro Grlić (NK Sava), Dominik Ivanišević (NK Rugvica) i Zvonimir Hrka (RK Rugvica).

U ženskom sportu izdvaja se uspjeh dviju rukometašica koje su u svojoj kategoriji u vrhu hrvatskog rukometa, a to su Lea Krznar (ŽRK Rugvica) i Tara Kuzmec (ŽRK Rugvica) koja je ove godine i dobitnica Županijske nagrade za najbolju sportašicu u školskom sportu te Županijske nagrade za mladu nadu. Obje rukometašice su članice Reprezentacije Zagrebačke županije.

U kategoriji najbolji sportaš do 16 godina nagrađen je Nikola Hrka (RK Rugvica), prvotimac ekipe RK Rugvica koja se natječe u Hrvatskoj mlađe kadetskoj ligi za dječake 2002 godište. U svojoj ekipi je glavni igrač obrane, te sigurni realizator s pozicije pivotmena. Zahvaljujući svom radu i talentu, prvi iz svoje generacije je izborio minutažu u seniorskoj ekipi.

Najbolja sportašica u ovoj kategoriji je članica seniorske ekipe ŽRK Rugvica koja se natječe u 3.HRL–Središte Ivana Jelinić (ŽRK Rugvica), ujedno i najmlađa golmanica u tom natjecanju.

U kategoriji najbolji sportaš do 18 godina nagrađen je Ivan Purma (RK Rugvica) koji je u protekloj sezoni bio najbolji igrač juniorske ekipe te je zahvaljujući trudu, zalaganju i kvaliteti izborio status prvotimca u seniorskoj ekipi koja nastupa u 2. HRL sjever. Nagradu je dobio i jedan od najboljih igrača u nogometu Ivan Kuprešak (NK Rugvica).

Najbolja sportašica u ovoj kategoriji je dobitnica srebrne medalje na Juniorskom PH, zlatne medalje na Županijskom juniorskom prvenstvu, srebrne medalje na SRBIJA OPEN 2017. i brončane medalje na CROATIA OPEN 2017. Antonia Krajnović (TK Rugvica) koja je ujedno i kategorizirana sportašica HOO-a.

Nagrađeni su i Denis Medjaković, Fran Vicić i Nikola Ivanković, tri mlada rukometaša koja su na prvenstvu Hrvatske izabrani u najbolju sedmorku prvenstva kao najbolji igrači.

Najbolje ekipe u 2017, godini

Ekipa dječaka 2006. godišta (RK Rugvica) pod vodstvom trenera Hrvoja Džigumovića koja je u protekloj godini nastupila u najjačoj ligi za svoje godište, 1 HRLDB – SREDIŠTE te tamo osvojila prvo mjesto i plasman na završnicu prvenstva Hrvatske. Na završnici PH osvojili su brončanu medalju.

Osim lige i završnice PH, nositelji su srebrne medalje i pehara viceprvaka Partille Cupa (Swe).

Nastupali su i na velikim međunarodnim turnirima tijekom 2017 godine te tamo ostvarili ove rezultate: Dubrava Open 3. mjesto i Valpovo 1. mjesto.

Ekipa djevojčica 2004. godišta (ŽRK Rugvica) pod vodstvom trenerice Andreje Mikulić državne su prvakinje 5. i 6. razreda OŠ, osvojile su 1. mjesto na turniru „Sisak 2017.“, 1. mjesto na memorijalnom turniru „Dragica Mijač“ Split, 1. mjesto na 18. Božičnom turniru Sesvete 2017. te su ostvarile brojne uspjehe visokim plasmanom na ostalim najtecanjima.

U seniorskoj kategoriji za posebne rezultate nagrađuje se NK Rugvica pod vodstvom trenera Mateja Golubića uspjevši osvojiti 1. mjesto u 1. Županijskoj ligi čime su ušli u viši rang natjecanja.

U kategoriji ženskog sporta najbolja seniorska ekipa je ekipa ŽRK Rugvica pod vodstvom trenera Zvonka Barilića. Osvojile su naslov jesenskih prvakinja te nastavile sa dobrim rezultatima u proljetnom djelu i nalaze se i dalje na vrhu tablice. Posebno se svojim pristupom u ovoj ekipi ističe igračica Ana Ivanda.

Najuspješniji trener u 2017. godini

 

Iznimni rezultati sportaša, postignuti u izuzetno teškoj konkurenciji ne bi bili mogući bez stručnog rada nekoliko pojedinaca koji uspješno prenose znanja na svoje igrače. Ova posebna titula pripala je treneru Hrvoju Džigumoviću koji je svoj uspjeh pokazao osvojivši mnoge visoke plasmane sa svojim ekipama.

Najbolji sportski kolektiv 2017. godine

RK Rugvica ponosan je klub u kojem trenira 90-tak dječaka i mladića, većinom stanovnika Općine Rugvica koji su podijeljeni u 8 kategorija. Treću godinu za redom organizator su natjecanja u mini rukometu za dječake pod ingerencijom RSZŽ te već deset godina organizator velikog međunarodnog turnira. Proteklih godina pokazali su vrhunske rezultate na raznim natjecanjima. U veljači 2018. godine dodijeljeno im je priznanje Zagrebačke županije i Zajednice športskih udruga Zagrebačke županije za izuzetne zasluge i postignuća u razvoju i unaprjeđenju športa za 2017. godinu.

Nagrada za fair-play u 2017. godini

Marija Komljenović (ŽRK Rugvica) na turniru Molve kup dobila je nagradu za najbolju vratarku turnira i bez razmišljanja ju je poklonila djevojčici koja je bila tužna kako bi je utješila. Na drugom turniru posudila je tenisice djevojčici koja je zaboravila svoje kako bi svi mogli igrati.

Nagrada za zaslužnog sportskog djelatnika u 2017. godini

Ivica Zelenbrz (NK Sava) prošao je sve selekcije Nogometnog kluba Dinamo-Zagreb, bio mladi reprezentativac Hrvatske U-16 i 24 nastupio za  Hrvatsku reprezentaciju. Sa 32 godine jedan je od nositelja titule najmlađih trenera u 1. HNL. Od 2016. preuzima dužnost predsjednika kluba NK Sava Sop-Hrušćica gdje u prvoj godini svog mandata u suradnji sa upravom kluba i roditeljima, te sa načelnikom Matom Čičkom i predsjednikom SZ Robertom Munđerom poboljšava infrastrukturu kluba.

Najbolja sportašica u 2017. godini je DIANA VINCEK - ŽRK Rugvica, nositeljica školskog sporta, članica uspješne školske ekipe u rukometu i ekipe u futsalu te najbolja igračica ekipe 2002. godišta u rukometu. Članica je Reprezentacije Zagrebačke županije.

 

Najbolji sportaš u 2017. godini je MARIO ZEKIĆ, član Taekwondo kluba Rugvica kojem je HOO 2016.godine dodijelio kategorizaciju Sportaš Hrvatske 3. kategorije.

Tajnica Zajednice sportskih udruga općine Rugvica Mirjana Kirin istaknula je kako Zajednica funkcionira već osam godina i trenutno okuplja 11 članica i preko 500 registriranih sportaša, 35 trenera i stručnjaka. Zastupljenost različitih sportova omogućava već i najmlađima da se vrlo rano uz stručnu pomoć upoznaju s osnovnim elementima različitih sportskih igara. S obzirom na dosadašnji uspjeh mladih sportaša sigurni smo da će se odlični rezultati potvrditi i u 2018.

 

rugvica_sport_01.JPG rugvica_sport_02.JPG rugvica_sport_03.JPG rugvica_sport_04.JPG rugvica_sport_05.JPG rugvica_sport_06.JPG rugvica_sport_07.JPG rugvica_sport_08.JPG rugvica_sport_09.JPG rugvica_sport_10.JPG rugvica_sport_11.JPG rugvica_sport_12.JPG rugvica_sport_13.JPG rugvica_sport_14.JPG rugvica_sport_15.JPG rugvica_sport_16.JPG rugvica_sport_17.JPG rugvica_sport_18.JPG rugvica_sport_19.JPG rugvica_sport_20.JPG rugvica_sport_21.JPG rugvica_sport_22.JPG rugvica_sport_23.JPG rugvica_sport_24.JPG rugvica_sport_25.JPG rugvica_sport_26.JPG rugvica_sport_27.JPG rugvica_sport_28.JPG rugvica_sport_29.JPG rugvica_sport_30.JPG rugvica_sport_31.JPG rugvica_sport_32.JPG rugvica_sport_33.JPG rugvica_sport_34.JPG rugvica_sport_35.JPG rugvica_sport_36.JPG rugvica_sport_37.JPG