Općina Rugvica obavila je sve pripreme za nadolazeći blagdan te spremno čeka Uskrs. Postavljene su četiri velike predivno ukrašene pisanice koje ostavljaju dojam topline mještanima pri samom ulasku u općinu na kružnom toku. Ispred same zgrade općine ukrašena je trava i sve je spremno za blagdansko raspoloženje.

Djeca iz vrtića i škole te štićenici Caritasa na istom su mjestu ukrasili osam pisanica pa su uz dobru zabavu i oni dali svoj doprinos nadolazećem blagdanu. Rugvica je organizirala događanja na sveto trodnevlje pa će tako na Veliki petak, s početkom u 19.00 sati, sindikat umirovljenika Hrvatske podružnice Rugvica svojim sumještanima dijeliti ribice ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije Savski Nart. U isto vrijeme mladež Rugvice dijeliti će šarene pisanice kako bi razveselili sve mještane, a ponajviše one najmlađe.

DVD Rugvica i MO Rugvica organizirali su besplatan roštilj i gulaš na Veliku subotu uz koji će svi moći prisustvovati paljenju krijesa, tzv. vuzmenke.

- Nastavljamo sa intenzivnim druženjem u ovo blagdansko vrijeme. Kao općina u rastu trudimo se svim mještanima omogućiti da provedu blagdane zajedno te da se svi skupa zabavimo. Očekujemo da će odaziv biti velik te se veselimo predstojećim danima - kratko su nam prokomentirali načelnik općine Rugvica Mato Čičak i njegov zamjenik Nenad Jakšić. VŠ

 

rugvica1.jpg rugvica2.jpg rugvica3.jpg