DVD Sop-Hruščica u subotu 31. ožujka 2018. godine organiziralo je darivanje svojih najmlađih članova povodom Uskrsa. Vatrogasci su djeci i okupljenima pokazali što se dogodi ukoliko u kuhinji ostane uključena peć i na njoj ulje ili mast. Na plamen su stavili lonac s uljem te su ga zagrijali.

Ubrzo je nastao veliki plamen koji je zahvatio pola improvizirane kuhinje. Djeca su s uzbuđenjem gledala kako plamen „guta“ kuhinjske elemente no vatrogasci su svojim brzim reakcijama ugasili izazvani požar. Ovo je bilo upozorenje kako djeci, tako i odraslima, da uvijek treba odgovorno rukovati s vatrom te da to ni u kojem slučaju nije igra.

Nakon toga, uslijedilo je upoznavanje s vatrogasnim kolima. Zapovjednik DVD Sop-Hruščica Tomislav Kralj pokazao je djeci sve dijelove i priključke koji se nalaze na kolima te im je objasnio njihovu svrhu. DVD Sop-Hruščica ima u potpunosti podršku lokalne zajednice, mjesnog odbora gospođe Nade Šeremet koja je nakon svih prikazanih demonstracija i kratkog edukativnog obilaska podijelila najmlađima uskršnje poklone te ih time dodatno razveselila.

 

dvd_sop.jpg dvd_sop1.jpg dvd_sop2.jpg dvd_sop3.jpg dvd_sop4.jpg dvd_sop5.jpg dvd_sop7.jpg dvd_sop8.jpg dvd_sop9.jpg dvdsop10.jpg