Snimanje emisije „Lijepom našom-mostovi kulture“ održano je 4. travnja 2018. godine u bosanskoj Posavini, točnije Odžaku, gradu na dvije rijeke koji se nalazi u istoimenoj općini. Serijal je osmišljen na način da prati javne koncerte tradicijskih kultura, prije svega hrvatskog naroda, ali i nacionalnih manjina te je jedna od najdugotrajnijih HRT-ovih emisija.

Općina Rugvica predvođena sa saborskim zastupnikom i načelnikom Matom Čičkom nazočila je snimanom događaju čime je dala podršku općini Odžak s kojom je prošle godine sklopila povelju o prijateljstvu. Općina Rugvica je ovom posjetom pokazala da misli na sumještane koji potječu iz bosanske Posavine što je jedan od velikih razloga zbog kojih je i prisustvovala ovom kulturnom spektaklu.

Načelnik Mato Čičak, rođen u Rugvici, također vuče korijene iz Odžaka kojem već godinama pomaže i svojim idejama pokušava pridonijeti njenom razvoju. Pokrenuta je i suradnja oko novih investicija koja bi uskoro trebala rezultirati obnovom i izgradnjom domova zdravlja u obje lokalne zajednice.

Općina_Rugvica_posjetila_Odžak_1.jpg Općina_Rugvica_posjetila_Odžak_2.jpg Općina_Rugvica_posjetila_Odžak_3.jpg Općina_Rugvica_posjetila_Odžak_4.jpg Općina_Rugvica_posjetila_Odžak_5.jpg