U Daruvaru je od 3. do 5. travnja održan 6. državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije na temu „Vrijednosti i stavovi u kontekstu održivog razvoja". Skup se održavao u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup je bio otvoren u prostoru kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, a domaćin događanja je bila Tehnička škola Daruvar.

Nazočne je pozdravila ravnateljica Tehničke škole Sanja Klubička, u ime Bjelovarsko – bilogorske županije zamjenica župana Tanja Novotni Golubić te u ime Grada Daruvara zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi. Skup su pratili mediji.

Nakon formalnog dijela otvaranja, 3. travnja, skup je nastavljen nizom predavanja. Dana 4. travnja slijedile su radionice u prostorima Tehničke škole Daruvar. Finalnog dana, 5. travnja, održana su predavanja i prezentacije 4 projekata osnovnih škola na zadanu temu, u kino dvorani. Projekt „Ne plastičnim vrećicama“ predstavila je učiteljica Danijela Klajn koja je projekt započela sa svojim četvrtašima. Učiteljica je u izlaganju naglasila da su projekt četvrtaši prezentirali učenicima svoje škole, roditeljima učenika, djelatnicima obližnjih tvrtki: Ralu logistika, BC Institut, Agroproteinka, a slijedi predstavljanje istog općinskim čelnicima. Na skupu je učiteljica naglasila da projekt nije završen te da je Općina ponudila financijsku te promidžbenu suradnju u daljnjim aktivnostima glede projekta. Donacijom sudionika skupa unikatnim, oslikanim učeničkim, platnenim vrećicama iskazale su se želje i potrebe nazočnih sudionika iz čitave Hrvatske za umrežavanjem škola te partnerskim odnosima istih uz navedeni projekt.

 

NE_vrečicama_D_Klajn2.jpg Ne_vrečicama_D_Klajn1.jpg