Dom za starije i nemoćne osobe „Sveta Katarina“ iz Okunščaka kod Rugvice ove je godine prvi puta organizirao Dan otvorenih vrata na kojem se nastojao predstaviti zajednici unutar koje djeluje i nazočnim predstavnicima medija. Ravnatelj doma, koji djeluje kao ustanova, što podrazumijeva stalnu medicinsku i ostalu potrebnu pomoć korisnicima te višu razinu skrbi o korisnicima, Ivan Stipić istaknuo je kako ustanova djeluje već punih petanaest godina te kako trenutačno u njoj boravi 45 starih i nemoćnih osoba, dok je puni kapacitet 50 korisnika.

Ustanova, odnosno dom, ističe Stipić, nudi vrhunsku uslugu u domeni skrbi o starijim i nemoćnim osobama, što pokazuje i podatak o 13 zaposlenih osoba u ustanovi.

Današnji Dan otvorenih vrata nije izabran slučajno, ističe Stipić, s obzirom da katolici na taj dan obilježavaju blagdan Blagovijesti, a korisnici doma dobili su mogućnost ispunjavanja svojih vjerskih potreba, naime unutar doma na ovaj je dan, Svetom misom koju su predvodili župnik župe Uznesenja BDM iz Narta Dragutin Smrkulj i župnik župe Svetog Jurja i Jakova iz Oborova Stjepan Levanić, i službeno blagoslovljena kapelica unutar Doma koja je namijenjena korisnicima.

U prigodnom kulturno umjetničkom programu sudjelovali su učenici 2 B razreda OŠ Rugvica, pod vodstvom učiteljice Vesne Žutak. Stipić ističe kako je dobra suradnja s lokalnom zajednicom već tradicionalna te kako učenici redovito, vezano uz značajnije vjerske blagdane, obilaze korsnike. Dan otvorenih vrata posjetio je i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, njegov zamjenik Nenad Jakšić, te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo Gordana Kocaj.

Jakšić je istaknuo kako Općina Rugvica podržava ovakva događanja s obzirom da ističe značaj brige o starijim i nemoćnim osobama, a s druge strane podržava sudjelovanje mladih u ovakvim događanjima jer je bitno da se kod njih izgradi osjećaj brige prema takvim osobama.

                                                                                                                                             N.H.M.

dom_sv.katarina0.jpg dom_sv.katarina1.jpg dom_sv.katarina2.jpg dom_sv.katarina3.jpg dom_sv.katarina4.jpg dom_sv.katarina5.jpg dom_sv.katarina6.jpg