Načelnik Općine Rugvice Mato Čičak obišao je danas, sa suradnicima, prostor novog dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom, smještenog u prizemlju Društvenog doma Jalševec Nartski. Prostor veličine 500 m2, koji je uredila Općina u potpunosti je građevinski završen i spreman za useljenje mališana te zasigurno spada u red najuređenijih prostora za ovu namjenu u Zagrebačkoj županiji.

Općina je, rekao je Čičak, inzistirala na visokoj kvaliteti radova koji su, zbog otklanjanja primjedbi Općine na izvedbu od strane izvođača kasnili, ali je postignut zacrtani cilj koji će omogućiti visoki standard za prihvat stotinjak rugvičkih mališana. Prostor očekuje još didaktičku opremu i uređenje vanjskog igrališta te postavljanje sprava. Nabavku sprava za vanjsko igralište koje je veličine 700 m2 te ima zaštitnu ogradu prema svim prometnicama, Općina je kandidirala na natječaj Ministarstva demografije i Čičak ističe kako će i sprave dočekati mališane s prvim radnim danom dječjeg vrtića.

Riječ je, zaključio je Čičak, o realizaciji jednog u nizu projekata koje Općina Rugvica radi u cilju poticanja demografske politike i podizanja standarda života građana u jednoj od gospodarski najperspektivnijih Općina u Hrvatskoj. Čičak je na kraju dodao kako će novi dječji vrtić u Rugvici sigurno započeti s radom s prvim danom nove školske, odnosno predškolske godine, kako će uskoro biti raspisan natječaj za prijem djece u njega te kako će uvjeti boravka u vrtiću biti na viskoj razini te, s obzirom na predviđenu potporu Općine, izuzetno povoljni za roditelje.

                                                                                                                                                                                          N.H.M.

 

vrtić_rugvica1.jpg vrtić_rugvica2.jpg vrtić_rugvica3.jpg vrtić_rugvica4.jpg vrtić_rugvica5.jpg vrtić_rugvica6.jpg