U organizaciji podružnice SUH-a Rugvica i pod pokroviteljstvom Općine Rugvica proslavljen je Praznik rada u Rugvici. Program, koji je održan na općinskom trgu, predstavio je u uvodom obračanju nazočnima predsjednik podružnice SUH-a Rugvica Stjepan Sekulić koji je pozdravio sve okupljene te ih podsjetio na značaj ovog praznika koji se obilježava još od daleke 1890. godine. Potom se nazočnima obratio načelnik Općine Rugvica Mato Čičak koji se zahvalio svima koji su svojim dolaskom uveličali Praznik rada. 

Program je otvorila Limena glazba KUD-a „Preporod“ odsviravši himnu i budnice. Nakon toga s prigodnim programom nastupili su KUD Tančec, KUD Posavka i KUD Hrvata BiH predstavivši im tradicionalne pjesme i plesove.

Neizostavan dio prvosbivanjske svečanosti je i grah koji je svim prisutnima podijeljen besplatno, a u želji da on bude što kvalitetniji angažirani su kulinarski majstori Branko Galenić i Andrija Markvart, poznatiji kao Žuti i Ćale koji su svoje sposobnosti pokazali sudjelovanjem u kulinarskoj emisiji „Tri, dva, jedan - kuhaj!“ Grah je pripreman na samom mjestu događanja pa su i kibiceri mogli otkriti pokoju tajnu dobrog kuhanja. Lijepo vrijeme i dobru ogranizaciju nagradili su i brojni posjetitelji, a cijeli događaj bio je popraćen svirkom benda „Sviba i Koki“ koji su zabavljali okupljene do kasnog popodneva.

Veronika Šramek

Kako je bilo pogledajte na FB-u Dugoselske kronike