Ježevo spada u red mjesta koja su u posljednjih stotinjak godina prepolovila broj svojih stanovnika te slijede negativan populacijski trend koji, nažalost, vlada u cijeloj Hrvatskoj. No, izgleda da je i tome došao kraj! 

Protekle godine u mjesto su se „vratile rode“, ili bolje rečeno, stigle su mlade snahe koje su, po svemu sudeći, odlučile promijeniti taj trend. Bilježimo, naime, zanimljivost da se samo tijekom protekle godine i prvih nekoliko mjeseci ove godine u Ježevu rodilo čak sedam beba, a ponosne mame Ankica i Ivana Cimaš, Nikolina Cimaš Lukec, Anita Kukor, Sonja Kovačić i Ivana Matić, koja je u tom razdoblju rodila čak dva puta, obečavaju da je to tek prvi korak te da će uskoro u Ježevu biti potrebno izgraditi vrtić te ponovo otvoriti školu.

Odgovara nam zrak u Ježevu,u šali kažu mlade snahe, te dodaju da ih je stimulirao i općinski letak u kojem se obećava brzi razvoj mjesta. Za početak bi ih, kažu, obradovao već i nogostup koji je obećan, tako da mali David, Mihael, Luka, Katja, Fran i Antonela, od kojh najstariji ovih dana savladavaju prve korake, mogu sigurno hodati svojim mjestom i igrati se jer će se, hvala Bogu, imati i s kime. N.H.M.