U utorak, 23. svibnja, načelnik općine Rugvica Mato Čičak potpisao je sa ministricom regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijelom Žalac ugovore za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Načelnik je potpisom ugovora ostvario sufinanciranje za izgradnju nogostupa u Ježevu duž Ježevske ulice u iznosu od 160.000,00 kuna te je osigurano 340.000,00 kuna u proračunu. S obzirom na povećan promet kroz Obedišće Ježevsko osigurano je još 500.000,00 kuna za izgradnju nogostupa, a isti iznosi osigurani su za izgradnju nogostupa u općini Rugvica te naseljima Sop Hruščici i Svibju. U proračunu je time sve zajedno osigurano 2,5 milijuna kuna za nogostupe u Općini Rugvica te okolnim naseljima.

„Naš je konačan cilj spojiti sva općinska naselja nogostupima i tako znatno povećati sigurnost naših mještana, posebice djece u prometu“ - prokomentirao je ukratko Mato Čičak Uz to ostvareno je i sufinanciranje u iznosu od 250.000,00 kuna za drugu fazu uređenja Trga Josipa Predavca te je 800.000,00 kuna u proračunu koji će se iskoristiti do rujna kada bi trg trebao biti potpuno uređen i spreman za obilježavanje „Dana Općine Rugvica“.

Veronika Šramek

slika1.jpg slika2.jpg slika3.jpg