Zbog ukidanja mjesnih odbora na području Općine Rugvica od strane vladajućeg HDZ-a, u subotu 2. lipnja 2018. godine u Jalševcu Nartskom, Općinska organizacija HSS-a Rugvica održala je konferenciju za medije. Podršku HSS-u Rugvica dao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak naglasivši kako je upravo HSS Rugvica u prethodnim mandatima od male općine u okolici Zagreba, stvorio jednu od najrazvijenijih u Hrvatskoj.

„Nakon što se u Rugvici smjestila IKEA i brojni drugi svjetski poznati brendovi i proizvođači, lokalni je HDZ uz podršku vrha te uhljebničke sekte, krenuo u rušenje uspješne općinske uprave služeći se najgorim mogućim, mafijaškim metodama. Od zastrašivanja, lažnih prijava, klevetanja i svega ostalog.

Ali najgora od svega bila je činjenica da je tadašnje vodstvo HSS-a, posebice županijske, ali i državne razine bilo u koaliciji s tim istim HDZ-om i usprkos tome apsolutno ništa nisu niti pokušali napraviti kako bi zaštitili jednu vrlo uspješnu, ali očito “premalu” organizaciju naše stranke.

Vremena se ipak mijenjanju, HSS se mijenja i više nikada nećemo dopustiti da se zbog nekakvih “viših interesa” (u biti čuvanja osobnih fotelja) bilo kome dopusti da napada i ruši naše HSS-ovce, ma koliko “mali” i “nebitni” bili.

Svaki član i svaka organizacija naše stranke mora nam biti uvijek ispred bilo koje druge stranke i bilo kojeg “višeg interesa”. I bit će“, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Usporedbom Statuta Općine Rugvice iz 2013. kojeg je donio HSS i novog Statuta kojeg je donio HDZ u svibnju 2018. godine, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović zorno je prikazala razliku HSS-a kao stranke decentralizacije koja potiče mjesnu samoupravu i s druge strane HDZ-ovog centralističkog vladanja.

„HSS Zagrebačke županije u potpunosti podržava borbu za povratak mjesnih odbora i rad HSS-a Rugvica“, rekla je Martina Glasnović.

Predsjednik HSS-a Rugvica Željko Vojković istaknuo je da je ovo još jedan od poteza centralizacije općinske vlasti i načelnika Mate Čička kojem se HSS oštro protivi. U kreiranju razvoja naselja rugvičkog kraja mjesna samouprava ima dugu tradiciju koju treba dalje poticati, a ne zatirati. Također je naveo i druge poteze HDZ-ove vlasti kojima se HSS oštro protivi: povećanje izdavanja za rad političkih stranaka i naknada za rada predsjednici općinskog vijeća i zamjenicima, povećanje troškova za zaposlene, ukidanje poštanski ured u Oborovu, povećanje komunalne naknade za neproizvodne tvrtke za 300%, smanjenje proračunskih sredstava za novorođene i dr.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred table Mjesnog odbora Jalševec Nartski, HSS-ovci su se simbolično privremeno oprostili s mjesnim odborima na području Općine Rugvica.

S porukom „Naš glas će se čuti! Rugvica neće utihnuti!“ HSS će se boriti za demokratski način upravljanja Općinom Rugvica kako bi i dalje ostala poželjno mjesto za život svakome čovjeku.

 

                                                                                                                                                                 Željko Vojković

                                                                                                                                                      predsjednik OO HSS-a Rugvica

 

hss1.jpg hss2.jpg hss3.jpg hss4.jpg hss5.jpg