S devet glasova za i tri suzdržana na posljednjoj 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica donesena je odluka da se Trg Josipa Predavca preimenuje u Trg dr. Franje Tuđmana. Dio radova na Trgu već je izveden, a kako je u planu skorašnje kompletno uređenje cijeli sadašnji kompleks gdje se nalazi i Općinska zgrada poprimit će novi izgled, čime bi trebao postati središnjim mjestom održavanja brojnih općinskih događanja.

-Trg ide u rekonstrukciju i on će biti prepoznatljivo mjesto na ponos svih naših mještana- istaknuo je načelnik Općine Mato Čičak.

 

Proračun doživio treće izmjene i dopune

 Pred vijećnicima su se našle treće Izmjene i dopune proračuna, koje se moraju učiniti zbog projekata koji se na rade na području Općine.

-Nova stavka je nabavka spremnika za prikupljanje otpada gdje Fond za zaštitu okoliša subvencionira nabavku kanti koje će biti podijeljene domaćinstvima. Također, povećane su zdravstvene usluge- informirao je vijećnike načelnik Čičak. Predloženim rebalansom proračun je povećan za 0,83 posto te on sada iznosi 90 178 000,00 kuna i prihvaćen je jednoglasnom odlukom.

 

Postoji interes za Poduzetničku zonu Rugvica- sjever

Vijećnici su jednoglasni bili i po pitanju raspisivanja natječaja za prodaju parcele u Poduzetničkoj zoni Rugvica- sjever po cijeni od 24,90 Eura po metru kvadratnom. Pismo namjere za kupnju 10 000 metara kvadratnih dostavila je tvrtka DODIR PRIRODE d.o.o..

Inače, na preostalom dijelu parcele Općina planira graditi poduzetnički inkubator.

Vijećnici su jednoglasno donijeli i Odluku o donošenju detaljnog plana uređenja groblja Jalševec Nartski, a potvrđen je i najpovoljniji ponuditelj za održavanje asfaltiranih nerazvrstanih cesta na području Općine Rugvica za 2018. godinu. Riječ je o tvrtki Swietelsky d.o.o. iz Zagreba.

Na dnevnom redu se našao i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Općinu Rugvica, što su vijećnici jednoglasno podržali. Također, vijećnici su odabrali i Povjerenstvo za pripremu obilježavanja Dana Općine, dodjelu nagrada za osobiti razvoj ili doprinos promociji Općine, te dodjelu nagrada najuspješnijem studentu apsolventu, maturantu i učeniku generacije Osnovne škole Rugvica.

 

Rugvica potpisuje Ugovor o partnerstvu na projektu „RVS Zagrebačke županije- Zagreb Istok“

Bez veće je rasprave donesena i odluka o Zaključku sklapanja Ugovora na projektu „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije- Zagreb Istok“ koji će se potpisati sa svim jedinicama lokalne samouprave gdje će se provesti ovaj veliki i značajni projekt. Isto tako, načelnik Mato Čičak najavio je kako se 15. srpnja može očekivati objavljivanje natječaja za kanalizaciju, čime će na području Rugvice u realizaciju krenuti još jedan značajan projekt.

Osim toga na ovom je vijeću po prvi puta u radu sudjelovala i nova vijećnica HSS-a Željkica Cesar. Uoči samog početka sjednice održana je minuta šutnje za istaknutog sportskog djelatnika i jednog od osnivača Sportske zajednice na području Rugvice, Dragana Kljajića.

 

vijeće_rugvica_1.JPG vijeće_rugvica_2.JPG vijeće_rugvica_3.JPG vijeće_rugvica_4.JPG