Prvenstvo Lovnog ureda Dugo Selo u lovnom streljaštvu, u disciplini trap, održano je 10. lipnja 2018. godine na streljani LD Zec u Oborovu. Po osmi puta okupili su se najbolji strijelci iz naših lovačkih društava kako bi izborili što bolje plasmane za svoja lovačka društva. Posebno je bilo interesantno u pojedinačnom dijelu natjecanja gdje najbolja šestorica ulaze u našu reprezentaciju za Prvenstvo Lovačkog saveza Zagrebačke županije.

 

 Nakon predstavljanja ekipa i podsjećanja na pravila na samoj streljani Prvenstvo je moglo početi. U ekipnom dijelu pucane su dvije serije na petnaest glinenih meta a rezultati su slijedeći:

 1. mjesto LD Fazan Svibje    112 pogođenih meta
 2. mjesto LD Zec Oborovo    103 pogođene mete
 3. mjesto LD Srnjak Dugo Selo 91 pogođena meta
 4. mjesto LD Sokol Stančić  73 pogođene mete
 5. mjesto LD Strijelac 2000 Ježevo  72 pogođene mete
 6. mjesto LD Srna Lupoglav  65 pogođenih meta

Ova lovačka društva redovito sudjeluju na našem natjecanju, nažalost LD Kuna Velika Ostrna nikako da okupi svoju ekipu i pokaže volju za druženjem i nadmetanjem sa kolegama lovcima.

Ove godine u ekipi LD Fazan Svibje svoje mjesto pronašao je i načelnik općine Rugvica i Saborski zastupnik gospodin Mato Čičak. Prema raspoloživim informacijama naš Lovni ured jedini je u Republici Hrvatskoj na čijem je natjecanju sudjelovao tako visoko pozicioniran političar.

Po završetku ekipnog dijela prišlo se „raspucavanju“ za prvih šest mjesta koja vode strijelce na Županijsko natjecanje. Prema propozicijama i rezultatima iz ekipnog dijela natjecanja, pribraja se rezultat iz finalnog dijela ( 15 gl. meta). Nakon svih ispucani meta saznali smo imena šest najboljih strijelaca koji će nas predstavljati na Županijskom prvenstvu:

 1. mjesto Mario Genzić, LD Fazan Svibje,     41 gl. meta
 2. mjesto Dubravko Štikavac, LD Fazan Svibje, 37 gl. meta
 3. mjesto Matej Krapec ,LD Srnjak Dugo Selo,     36 gl. mete
 4. mjesto Robert Horvat, LD Strijelac 2000 Ježevo, 35 gl. mete
 5. mjesto Mladen Forcan, LD Zec Oborovo, 34 gl. mete
 6. mjesto Željko Bertak, LD Srnjak Dugo Selo, 34 gl. mete

Prve tri plasirane ekipe primile su pehare, a ekipa LD Fazan Svibje osvojila je Prijelazni pehar Lovnog ureda Dugo Selo u trajno vlasništvo. Peharima i medaljama nagrađeni su i najbolji strijelci u pojedinačnom dijelu natjecanja. Na kraju zahvala svim sudionicima Prvenstva i ponovo velika hvala članovima LD Zec Oborovo i predsjedniku gospodinu Stjepanu Kirinu bez kojih ova manifestacija ne bi bila održana. BK

LD1.jpg LD2.jpg