Ivano Hladnik učenik 4.d razreda OŠ Rugvice, potvrdio je nakon pobjede na kvalifikacijama Sportskih igara mladih u trčanju na 60 m koje su se održale u Ivanić Gradu u 5. mjesecu, da njegov uspjeh nije bio slučajan. 

Na istom natjecanju prvo mjesto je osvojila i ekipa Graničara OŠ Rugvice ( K.Biškupović, G.Kuzmec, K.Kaladić, P.Matijević, L.Horvat, A.Jambrišak, I.Nikić , M.Marković ,I.Šimić). Osvojena prva mjesta omogućila su im da odu na Državnu završnicu Sportskih igara mladih u Savudriji koja se održala od 16-19. lipnja.

Ekipa Graničara nažalost, nakon teških i izjednačenih utakmica nije uspjela ostvariti plasman među 3. najbolja , ali naš trkač Ivano Hladnik je dokazao da nije samo odličan nogometaš (trenira nogomet) nego i perspektivan atletičar. Nakon kvalifikacijske utrke u kojoj je bio superioran, nestrpljivo smo čekali finale. Visoka temperatura, umjetna trava kao podloga otežavali su malim trkačima trčanje. Finalna utrka bila je vrlo izjednačena.

Naš Ivano se odlično nosio sa dječacima koji treniraju atletiku i na kraju osvojio odlično 3.mjesto. Ovaj plasman mu je omogućio odlazak na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati od 21.do 25.kolovoza u Splitu. Boravak u Savudriji bio je nezaboravan događaj za ovu grupu učenika, nova prijateljstva, druženje, jedno posebno iskustvo za sve njih. Ponosno smo poslušali spominjanje Rugvice u nizu gradova čiji predstavnici putuju u Split.

                                                                                        

                                                                                                                             Voditeljica ekipe SIM-ih :

                                                                                                                                     Mirjana Kirin

 

Brončani_I.Hladnik.jpg Graničari_gore_s_lijeva_M.MarkovićL.Horvat_I.Šimić_M.Kirin_A.Jambrišak_._I.Nikić_M.Ljubičić.jpg