U Trgovačkoj zoni Rugvica, neposredno uz trgovački centar IKEA, 21. lipnja je održano svečano otvorenje Outlet Centra Croatia. Riječ je o outlet centru koji spada među najveće u regiji, a u kojem je, u prvoj fazi, izgrađen pravi mali grad s arhitekturom inspiriranom tradicionalnom gradnjom hrvatskih regija: Zagorje, Slavonija, Istra, Dalmacja. Vrijednost investicije pve faze je 60 milijuna eura, a druge, koja slijedi uskoro bit će još dodatnih 22 milijuna eura te ova investicja u koju su zajednički ušli IKEA i Mutschler trenutačno spada među najveće u Hrvatskoj.

Na prostoru veličine 20 0000 m2, izgrađeno je 15 000 m2 trgovačkog prostora u kojima se nalazi stotinjak trgovina eminentnih svjetskih modnih brendova, a otvoreno je i 400 novih radnim mjesta. Trgovine u sastavu Outleta nude proizvode po cijenama sniženim od 30% do 70%.

Uoči svečanog otvaranja o projektu su govorili Branko Mihajlov, ditektor tvrtke Designer Outlet Croatia, Thomas Reichenauer, direktor tvrtke ROS Retail Outlet Shopping koja je zadužena za upravljanje centrom te Vladislam Lalić, direktor kompanije IKEA nekretnine za Jugoistočnu Europu.

Od predstavnika vlasti obratili su se načelnik Općine Rugvica Mato Čičak koji je pojasnio značaj ove investicije za lokalnu zajednicu, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te izaslanica premijera Nataša Mikuš Žigman.

Njih troje, zajedno sa predstavnicima invetitora i popularnom hrvatskom pjevačicom Severinom, koja je nakon otvorenja održala koncert, zajednički su prerezali vrpcu i službeno otvorili novi Designer Outlet Croatia.

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić su nakon otvorenja zajedno obišli i tržnicu za poljoprivredne proizvode s lokalnih OPG-a koja je izgrađena između Outleta i Trgovačkog centra IKEA, a kojom će upravljati Općina Rugvica, odnosno komunalna tvrtka Rukom.

                                                                                                                                                                             Nenad Haleuš Mali

doc0.jpg doc1.jpg doc2.jpg doc3.jpg doc4.jpg doc5.jpg doc6.jpg doc7.jpg doc8.jpg