Općina Rugvica ovih je dana potpisala ugovor s Dječjim vrtićem „Vesele pandice“ koji će od Općine uzeti u najam prostor dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom koji je u tamošnjem društvenom domu uredila Općina. Rugvički mališani će u vrtić, koji je po svojim standardima među najboljima u županiji, krenuti već početkom rujna, odnosno početkom nove pedagoške godine, a upisi, kako ističe načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, započet će kroz desetak dana.

 

Osim visokog standarda, dodaje Čičak, novi dječji vrtić će nuditi i daleko povoljnije cijene boravka djece, u odnosu na dosadašnje. Naime, uz sufinaciranje Općine 1.100 kuna po djetetu mjesečno, cijena boravka će biti svega 550,00 kuna.

Načelnik Čičak dalje ističe kako je realizacija ovog projekta samo dio brige za djecu i mladež koju kroz različite programe financira, ili sufinancira Općina Rugvica te najavljuje kako su završeni projekti za još jedan dječji vrtić na području Općine. Naime, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, za gradnju novog dječjeg vrtića koji će se graditi na prostoru iza sadašnje stare škole u Jalševcu Nartskom, uz zgradu doma zdravlja koja bi se također trebala graditi na tom prostoru. Kapacitet tog vrtića bit će dodatnih stotinu mjesta za Rugvičke mališane. Čičak najavljuje kako je ukupna vrijednost tamošnjeg projekta 8,5 milijuna kuna te kako se očekuje financiranje preko natječaja koji uskoro raspisuje Ministarstvo poljoprivrede. N.H.M.

vrtic rugvica1