Općinsko vijeće Općine Rugvica, pod predsjedanjem predsjednice Ane Munić, održaloo je 16. srpnja 12. redovnu sjednicu na kojoj je još jednom izmjenjen Općinski proračuna za 2018. godinu. Kako je pojasnio načelnik Općine Mato Čičak, kao predlagač izmjena, riječ je o manjim izmjenama koje obuhvaćaju tri stavke.

Izmjenu naziva rashodovne stavke namijenjene za mjesne odbore koja je sada preimenovana u „radovi po naseljima po zahtjevu građana“, a koja je ostala u ranije planiranom iznosu te povećanje novaca za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta za koju je Rugvica dobila 2,6 milijuna kuna iz fondova, ali koja se sada, kako je pojašnjeno, mora povisiti s planiranih 3,1 na 4,1 milijuna kuna zbog krive procjene prilikom planiranja. Uvodi se i stavka u iznosu od 250.000 kuna za izgradnju garaža za strojeve u sklopu groblja Jalševec Nartski, koja je već ranije postojala u proračunu, a naziv je promijenila i stavka uređenja trga u ovom mjestu, koja se, ovom promjenom, naziva uređenje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Jalševcu Nartskom. Paralelno uz Proračun izmjenjen je, u spomenutim stavkama, i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Četvrte izmjene proračuna izglasane su jednoglasno, kao i sve ostale odluke na ovoj sjednici.

Vezano uz hrvatske branitelje, Rugvica je odlukom Općinskog vijeća dobila ulicu „2. gardijske brigade – Gromovi“. Riječ je o ulici u Novom Svibju koja ide paralelno uz autocestu i koja će, kad bude izgrađena do kraja, odnosno do Rugvice, biti jedna od najznačajnijih rugvičkih ulica, što je, kako je primjereno značaju ove postrojbe Hrvatske vojske koja je osnovana u Trsteniku.

Rugvičko vijeće donijelo je i već uobičajene godišnje odluke o sufinanciranju mjesečnih karata za učenike srednjih škola i studente za razdoblje srpanj – kolovoz, odluku, nakon provedenog natječaja, o prodaji parcele veličine 9120 m2, u radnoj zoni Rugvica sjever, tvrtki Dodir Prirode iz Zagreba za cijenu 230.000 eura, a načelnik Čičak najavio je otvaranje novih površina za dolazak poduzetnika i najavio daljnje natječaje za prodaju zemljišta koji bi trebali osigurati dovoljno sredstava za rješavanje kompletne infrastrukture u Općini Rugvici. Donijeta je i formalna odluka o sklapanju aneksa ugovora s tvrtkom Eko Flor Plus te odluka o davanju suglasnosti za prijavu na natječaj novog dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom na programe iz Ruralnog razvoja. Odlučeno je i da Općina Rugvica sklopi Sporazum o suradnji s Gradom Starim Gradom na Hvaru.

Bogat program manifestacija povodoma Dana Općine Rugvica

Općinsko vijeće donijelo je zaključak o organizaciji manifestacije Pjesmom i plesom kroz Oborovo KUD-a Posavka iz Oborova, koja će se održati 21. srpnja, te manifestacije povodom Dana Općine Rugvica koja će trajati od 31. kolovoza do 8. rujna. Načelnik Čičak nabrojio je u tom sklopu cijeli niz događanja, od koncerta Miroslava Škore koji će se održati 31. kolovoza pod velikim šatorom, gdje će biti i većina drugih događanja, potom smotre folklora u organizaciji Udruge Hrvata BiH Rugvica, nogometnih, vatrogasnih, lovačkih i kulinarskih natjecanja, kazališnih predstava za djecu i odrasle pa do svečane sjednice koja će se održati 8. rujna u kongresnoj dvorani Designer Outlet Croatia te Lađarske večeri, kao tradicionalnog završnog slavlja povodom Dana Općine.

Čičak je na kraju sjednice predložio da ovogodišnje zahvalnice povodom Dana Općine dobiju Jadranko Husarić i Mario Popović.   N.H.M.

RUGVICA VIJEĆE 1 resize RUGVICA VIJEĆE 2 resize RUGVICA VIJEĆE 3 resize RUGVICA VIJEĆE 4 resize