Ovogodišnji turističko-rekreativno-ekološko-edukacijski Spust rijekom Savom, organiziran od strane entuzijasta Joborovskih kormorana na čelu s Predragom Škarikom te tvrtke HIDREKS d.o.o., startao je kod Oborovske skele gdje se tog dana, 21. srpnja, okupilo oko 20-tak vozila te oko 40-ak sudionika.

Kako je tom prilikom rekao čelni čovjek organizacije tradicionalne Regate Predrag Škarika, ove godine težište je stavljeno na sportsko-rekreacijsku komponentu, stoga je istaknuo sudjelovanje članova Kanu kluba Končar iz Zagreba. Regata je okupila sudionike i zaljubljenike u rijeku Savu iz Belišća, Donjeg Miholjca, Podravske Slatine, Varaždina, kao i domaćina. Njihovo riječno putovanje krenulo je iz Oborova do njihovog cilja u Dubrovčaku gdje je od strane Grada Ivanić Grada za njih organiziran svečani doček uz nastup KUD-a, te okrjepa. „Intencija nam je da Regata ove godine potakne promišljanje o potencijalu rijeke Save i nizvodno, do Dubrovčaka, uz aktiviranje i animiranje šireg kruga ljudi te eventualno osnivanje novih udruga koje promiču riječni i kontinentalni ekoturizam“, poručio je Škarika.

Po završetku Regate sudionici su se posjetili Smotru folklora u Oborovu te je njihovo cjelodnevno druženje zaključeno na imanju Škarika u Oborovu uz veselu atmosferu i nastup tamburaša.

I.G.O.

regata1 1 regata1 regata2 regata3 regata4 regata5 regata6 regata7