Općina Rugvica povodom ovogodišnje proslave Dana Općine pripremila je bogat i raznolik višednevni program koji započinje 31. kolovoza i traje sve do 8. rujna kada će se održati i svečana sjednica Općinskog vijeća u kongresnoj dvorani novootvorenog Designer Outlet Centra Croatia.

 

Za početak obilježavanja Općina je pripremila koncert Miroslava Škore s predgrupom Drajf u velikom šatoru na betonskom igralištu pored Osnovne škole Rugvica. 1. rujna Udruga Hrvata BiH Rugvica organizira smotru folklora, dok će se u nedjelju 2. rujna u velikom šatoru održati 3. Rugvička Kotličijada, te vatrogasno natjecanje za djecu i brzinska vatrogasna vježba s vodom za odrasle. Također, u nedjelju će se u Svibju u organizaciji Lovačkog društva Fazan održati prvi Kup Posavine u trapu.

U ponedjeljak, 3. rujna u 19 sati u velikom šatoru na rasporedu je predstava za odrasle „Krtice“, dok je za 16 sati predviđena izvedba predstave za djecu „Grimmix“. Za srijedu, 5. rujna predviđeno je natjecanje udruga u pripremanju roštilja koje će se održati ispred društvenog doma s početkom u 17 sati, dok je za 18 sati predviđena revijalna utakmica između Općine Rugvica i PU Zagrebačke.

Za završnicu proslave Dana općine organizira se već tradicionalna sedma po redu Ribarsko-lađarska večer u organizaciji Savskih lađara, koja je na programu u subotu, 8. rujna.