U ranim jutarnjim satima članovi KUD-a Tančec su otputovali na devetodnevnu turneju po otocima Madeiri i Porto Santo. Otoci pripadaju Portugalu, ali su geografski bliže Africi nego Lisabonu. Na turneji članovi društva će prikazati plesne koreografije Posavine, Međimurja i Turopolja te sudjelovati na radionici „Officinas de danca“.

Dva dana će boraviti na otoku Porto Santo i sudjelovati na njihovom folklornom festivalu. Osim Tančeca iz Hrvatske na festivalu će gostovati Slovenija, Češka, Francuska, Mađarska, Meksiko te nekoliko grupa iz samog Portugala.

Biti sudionikom festivala na Madeiri je jedinstvena prilika da se posjeti tako egzotičan i udaljen otok i ujedno približi hrvatska kultura otočanima kao i njihovim turistima.

Ujedno se članovi društva zahvaljuju svim donatorima na financijskoj pomoći da se ova turneja i ostvari: općini Rugvica, načelniku Mati Čičku, Trstenik elektronika d.o.o., gradonačelniku Dugog Sela Nenadu Panianu, Dukomu d.o.o., Elex-u, DVD-u Rugvica, Caffe baru Škorpion, Vulkanizerskoj radnji Ivan Ščrbić.

Zahvala ide i nacionalnoj aviokompaniji Croatia Airlinesu, na podršci u realizaciji putovanja i pomoći oko transporta glazbenih instrumenata.

Poželimo im sretan put, uspješne nastupe i dobru zabavu!