Uz nazočnost brojnih visokih dužnosnika predvođenih premijerom Andrejom Plenkovićem, Općina Rugvica jučer je proslavila svoj. Njihov dolazak potvrda je ispravnog puta i politike koju provodi načelnik Mato Čičak sa svojim timom ljudi. Svi ti rezultati Rugvicu danas svrstavaju među najprosperitetnije jedinice lokalne samouprave na području Hrvatske.

 

-Ovdje se zaposlenost povećala za 25 posto. Postali ste središte poduzetništva i gospodarstva što pokazuje sve ove investicije koje se tu događaju. Vaši rezultati pokazuju da se ovdje živi složno i kvalitetno, ulaže se u obrazovanje, kulturu i sport- kazao je premijer Andrej Plenković čestitajući načelniku Čičku i njegovim suradnicima na odličnim rezultatima.

 

Realizirani su brojni projekti

Načelnik Mato Čičak u svom je govoru istaknuo brojne investicije koje su u posljednjih godinu dana realizirane na području općine. U prvom redu to je otvorenje Designer Outlet Centra, gdje je i održana svečana sjednica Općinskoga vijeća. Osim toga otvoren je i Dječji vrtić, u potpunosti je obnovljena općinska zgrada, a puno je pažnje posvećeno i podizanju komunalnog standarda.  

-Puno smo toga napravili kako bi naša Općina bila po mjeri svih svojih mještana, općina obitelji, općina djece, ali i općina obrtnika i poduzetnika. Nastavljamo i dalje mukotrpno raditi. Ovaj dan je prilika da se prisjetimo svega onoga što smo u protekloj godini učinili i pokrenuli kako bi se Rugvica neprestano razvijala. Rugvica je možda mala, no za nas je ona neprocjenjiva. To je naš dom, zajednica u kojoj odrastaju naša djeca i mjesto gdje kreiramo svoju budućnost- rekao je načelnik Mato Čičak naglasivši kako je Rugvica danas mala općina za velike stvari i rezultate.

 

Briga o mladima i dalje na prvom mjestu

Kako bi tome i dalje tako bilo, općinsko vodstvo i dalje nastavlja u ovom smjeru. U planu za naredno razdoblje također je više značajnih projekata i investicija, a i dalje će se voditi briga o mladima, koji zauzimaju itekako važno mjesto u općinskoj politici.

-Naknadu za novorođenu djecu povećali smo na dvije tisuće kuna, a vjerujem kako ćemo to i popraviti. U cijelosti smo plaćali učenički i studentski prijevoz, a pomažemo i 135 studenata s godišnjom iznosom od 1200 kuna. I ove smo godine osigurali besplatne udžbenike za naše osnovnoškolce- istaknuo je Čičak, kojem su na postignutim rezultatima odreda čestitali svi govornici.

Ispred svih načelnika i gradonačelnika obratio se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk istaknuvši kako svojim rezultatima Općina Rugvica spada među najbolje Općine, s čime se složio i župan Stjepan Kožić, dok je izaslanica predsjednika Hrvatskoga Sabora Željka Josić pohvalila sve mjere koje se poduzimaju kako bi Općina postigla ovaj status koji danas ima.

Proslava Dana Općine nastavljena je druženjem na 7. Lađarsko- ribarskoj večeri u organizaciji Savskih lađara.IĐ

 

Dan_Općine_Rugvica1.JPG Dan_Općine_Rugvica10.JPG Dan_Općine_Rugvica11.JPG Dan_Općine_Rugvica12.JPG Dan_Općine_Rugvica1a.JPG Dan_Općine_Rugvica2.JPG Dan_Općine_Rugvica3.JPG Dan_Općine_Rugvica4.JPG Dan_Općine_Rugvica5.JPG Dan_Općine_Rugvica6.JPG Dan_Općine_Rugvica7.JPG Dan_Općine_Rugvica8.JPG Dan_Općine_Rugvica9.JPG