Tijekom protekle 2017. godine na području Rugvice asfaltirano je sedamdesetak ulica, a od početka mandata načelnika Mate Čička koji je na čelo Općine došao 2015. godine asfaltirano je preko 200 ulica.

Tu se nije stalo, te je za ovu godinu najavljeno asfaltiranje novih osamnaest ulica.

- Moje glavno obećanje bilo je da se nitko neće voziti po blatu i to smo uspjeli ostvariti. Paralelno s time izgrađujemo i nogostupe. U Rugvici gotova da više nema ulice koja nije asfaltirana- istaknuo je načelnik Mato Čičak. Trenutno su u tijeku radovi na asfaltiranju i sanaciji Stare ceste u Rugvici, a u sljedećem razdoblju sloj asfalta dobit će i Novačka ulica, Perćeva ulica, centar Oborova, Kosakova ulica, Školska ulica, Mikanceva ulica, Dolenska ulica, plato Lovačkog doma u Ježevu, Ulica Zavoj u Dragošićki, Antolekova ulica, Rumenčićeva ulica, Marinov put, Galenićeva ulica, Sportska ulica u Ježevom, Sunekova ulica te Siromajska ulica. Vrijednost radova je veća od 2,4 milijuna kuna.

- Neke od ovih ulica, poput Novačke ulice u Novakima Nartskim, došle na red nakon dugih 15 godina - istaknuo je načelnik Čičak. Kako bi mještanima po okolnim naseljima omogućila ugodna druženja i zabave, Općina je u Otoku Svibovskom, Rugvici te Oborovu izgradila sjenice, čime je na još jedan način iskazana briga za mještane.

I.Đ.

ULICA_1.jpg ULICA_2.jpg ULICA_3.jpg ULICA_4.jpg ULICA_5.jpg