Proteklog tjedna održane su četiri javne tribine o kreiranju i planiranju proračuna Općine Rugvica za 2019. godinu. Tribine se pokazuju kao pun pogodak, jer na ovaj način svi mještani mogu sudjelovati u kreiranju općinskog proračuna.

 

Općinsko vodstvo se na ovaj potez odlučilo zbog ukidanja mjesnih odbora, koji na području općine nisu najbolje funkcionirali, zbog čega se krenulo na ovakav način komunikacije s mještanima.

-Novina je i javni poziv gdje svi mogu dati svoj prijedlog, a ove javne tribine su se pokazale u jako dobrom svjetlu, jer ima odličnih prijedloga, zbog čega će i naš proračun jednim svojim dijelom krenuti u drugom smjeru. Drugi razlog komunikacije na ovaj način je dobivena nagrada za transparentnost. Na ovaj način to dižemo na još veću razinu, jer sada svatko u Rugvici može sudjelovati u kreiraju proračuna- kaže načelnik Mato Čičak.

Prvenstveno se te ideje odnose na poljoprivredu za OPG-ove.

-To me jako veseli i mogu reći kako će oni biti sastavni dio našeg proračuna.

Za večeras u 19 sati tribina je najavljena u Jalševcu Nartskom, u srijedu će se u 19 sati tribina održati u Otoku Svibovskom, dok će se u četvrtak održati tribina u Rugvici s početkom u 18 sati, a u 19,30 sati u Supu.

Ovom prilikom iz Općine još jednom pozivaju sve da dostave svoje prijedloge. Obrazac prijedloga proračuna može se preuzeti na stranicama općine, a popunjeni obrazac možete dostaviti na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 30. listopada. IĐ