Ne tako davno rijeka Sava bila je bogata skelama i skelarima. Vrijeme je učinilo svoje i ostalo je tek njih par.

Jedna od njih povezuje Općinu Rugvicu i Općinu Orle, a postignutim dogovorom ta će skela i dalje povezivati Oborovo i Vrbovo. Čuvši to mnogi su mještani odahnuli i s oduševljenjem primili tu sretnu vijest do koje je došlo dogovorom dviju općina, ali i Zagrebačke županije koja će se također dijelom uključiti u očuvanje ove prometne poveznice.

-Imali smo puno problema i razgovora s Lučkom kapetanijom Sisak, koja nam je postavljala velike uvjete zbog čega je čak postojala mogućnost zatvaranja skele 1. studenoga. Srećom, dogovorom i pronalaskom modela skela nastavlja voziti- kazao nam je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

-Ovo je velika stvar jer mnogi naši mještani rodbinski su povezani s Općinom Orle, čiji se načelni također uključio u očuvanje skele na čemu mu se zahvaljujem- istaknuo je Čičak.

Brigu o skeli sada preuzima Općina Rugvica, čime se nastavlja dugogodišnja tradicija vožnje rijekom Savom, a svi su uvjereni kako će skela postati i turističkom atrakcijom na biciklističkoj ruti koju županija već dugo planira.

-To je budućnost, dok se ne izgradi most, jer ovo je jedina poveznica između ove dvije općine. Osim toga, skela je i veliki turistički potencijal, koji će se vjerujem sada još jače razvijati- rekao je načelnik Općine Orle Ervin Vujica.

Dosadašnji jedan skelar dobio je pojačanje, pa će tako od sada na skeli biti njih četvorica. 

I.Đ.

DSC 7526 DSC 7528 DSC 7541 DSC 7545 DSC 7553