Put nas je u nedjeljno jutro odveo do Ježeva i lovačkog doma kojim upravlja Lovačko društvo Strijelac 2000.

Tamo nas je dočekala nekolicina lovaca predvođenih predsjednikom Robertom Horvatom koji su se spremali za odlazak na lov u prijateljsko društvo iz Trebovca. Tradicija je to kažu nam lovci, da se međusobno posjećuju druga društva gdje se onda s ostalim kolegama lovcima kreće u lov. Veliki lov za prijateljska društva priprema i LD Strijelac 2000, kada će se u Ježevu skupiti šezdesetak lovaca, među kojima će biti i njihovi prijatelji s Cresa.

Inače, Lovačko društvo Strijelac osnovano je 1945. godine, kada su osnovana i sva okolna lovačka društva. Bilo je to vrijeme kaže predsjednik Horvat kada je „išao vlak“, te su svi lovci tada registrirali svoja društva.

-Kroz naše društvo kroz povijest je prošlo preko 200 članova. Trenutno imamo 49 članova, a za mjesec dana dobit ćemo 50-tog člana, i to je onaj broj maksimalnog broja članova koji mi primamo- kaže nam predsjednik Horvat.

Hranilišta su puna

Na području kojim gospodare lovci Strijelca 2000. najčešće se lovi fazan, srneća divljač, te u novi doba i na divlju svinju, lisice te na čaglja.

-U posljednjih mjesec dana bili smo izuzetno aktivno oko branja i spremanja kukuruza, kako bi mogli tijekom zime osigurati hranu za divljač. Sva su nam hranilišta sada puna, jer smo razvezli preko 70 tona kukuruza po našem lovištu. To bi trebalo zadovoljiti naše potrebe za ovu sezonu - objašnjava nam Horvat.

Daljnje uređenje lovačkog doma

Lovački dom kojim se koriste lovci Strijelca 2000. reprezentativno je zdanje, u kojem su u tijeku upravo radovi na uređenju vanjskog okoliša. Narednih dana trebali bi tako krenuti radovi asfaltiranja dvorišta. To je samo nastavak kontinuiranih ulaganja u cijeli objekt, na kojem su uređene spavaće sobe za strijelce goste, napravljena je sjenica, kukuružnjaki, a posljednja investicija u nizu bila je komora za čuvanje mesa nakon odstrela. Kao želja tijekom razgovora je spomenuta i streljana, za što postoji i velika vjerojatnost da će se izgraditi.

-To je u razvoju, a ja vjerujem kako ćemo u skoroj budućnosti krenuti s izgradnjom rova za leteće mete. Ambicije su da imamo 15 mašina, a vidjet ćemo sve. Krenut ćemo s tri mašine, a onda ćemo sve nadograđivati - priča nam Horvat i otkriva kako lovci u posljednje vrijeme sve više vole pucati na leteće mete.

-Za sljedeću godinu planiramo staviti i karabinsku streljanu, kako bi se lovci mogli uvježbavati kako bi im odstrel divljači bio što kvalitetniji- otkrio nam je za kraj predsjednik Lovačkog društva Strijelac 2000. Robert Horvat.

Lovce je tom prilikom došao pozdraviti i načelnik Mato Čičak, koji je inače i sam strastveni zaljubljenik u lov. 

I.Đ.

DSC_6318.JPG DSC_6321.JPG DSC_6323.JPG DSC_6337.JPG DSC_6344.JPG glavna.JPG