Na području Općine Rugvica do sada su napravljeni radovi na nogostupu u Rugvici te u Obedišću Ježevskom, dok se uskoro očekuje početak radova u Ježevu te u Sop Hrušćici. Upravo radovi na nogostupu u Obedišću Ježevskom zanimali su na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, vijećnicu Željkicu Cesar.

 

-Sada kada je taj nogostup gotov vjerujem da će on imati i svoj nastavak, jer potrebe za to postoje i dalje- istaknula je vijećnica Cesar.

Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak jedan od prioriteta u budućem razdoblju bit će upravo izgradnja nogostupa, za što je u proračunu za sljedeću godinu osigurano 3,5 milijuna kuna, jer općinska je želja da svugdje gdje je županijska cesta da bude nogostup.

-Naša je želja bila da u ovoj fazi s obzirom na osigurana sredstva napravimo nogostupe u više naselja. Što se tiče Obedišća Ježevskog na ovo smo odradili ovako u razgovoru s ljudima u selu. Upravo taj dio gdje smo napravili nogostup bio je najkritičniji. To je tek prva faza, jer u drugoj fazi ide njegova izgradnja do autobusne stanice- odgovorio je načelnik Mato Čičak najavivši kako bi u petak trebali započeti radovi na nogostupu u Sop Hrušćici.IĐ

2