Jednoglasnom odlukom na održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica 28. studenoga usvojene su šeste izmjene i dopune proračuna, koji je sada uvećan za 540 tisuća kuna. Do ovog je rebalansa došlo zbog tri stvari; za dom u Črncu Dugoselskom dobiveno je 210 tisuća kuna od Zagrebačke županije, izgradnja nogostupa u Obedišću Ježevskom uvećana je za 25 tisuća kuna, dok su ostale izmjene tehničke prirode, gdje su uvećana sredstva Crvenom križu, Vatrogasnoj zajednici, a određene izmjene odnose se i na Dugoselsku kroniku. Ovakvim izmjenama i dopunama proračun sada iznosi 73,3 milijuna kuna. 

-Na sljedećoj sjednici nas očekuje još jedan rebalans na kojem ćemo sve iznivelirati. Također, moram vas obavijestiti kako je i izrada proračuna za 2019. godinu pri kraju. Velika novost je povećanje naknade za novorođenu djecu 3 tisuće kuna, kao i za svako treće i ostalo dijete na 5 tisuća kuna- kazao je načelnik Mato Čičak.

Jednoglasno za sve odluke

I ostale točke dnevnog reda, redom su jednoglasno usvojene. Tako je donesena odluka da vrijednost boda za obračun komunalne naknade iznosi 14,40 kuna po metru kvadratnom. Uz to vijećnici su se složili da na područje općine Erste$Steirmärkische bank postavi dva bankomata, i to jedan un Rugvici kod općinske zgrade, a drugi kod vrtića u Jalševcu Nartskom.

Također, imenovano je povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u sastavu predsjednik Šimo Bilić, te članovi Ivica Radanović i Stipo Rašić. Uz to, donesena je i odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine.

Između ostaloga na dnevnom redu našla su se i izvješća Dukom plina i Gradskog društva Crvenog čija je predsjednica Gordana Kocaj istaknula je kako je posebno raduje to što je nedavno na području općine ponovno organizirana akcija darivanja krvi, za koju vjeruje kako će postati tradicionalnom. Na dnevnom redu je bilo i izvješće o radu Vatrogasne zajednice, koju je posebno pohvalio načelnik Mato Čičak.

-S Vatrogasnom zajednicom imamo jako dobru suradnju te smo zadovoljni svime što rade. Vidjet će se to i na predloženom proračunu za 2019. godinu gdje planiramo ići u nabavku novog vatrogasnog kamiona-istaknuo je načelnik Čičak.

Na predložena izvješća, vijećnici nisu imali nikakvih zamjerki, te su ona jednoglasno usvojena.

I.Đ.

rugv_1.JPG rugv_2.JPG rugv_3.JPG rugv_4.JPG rugv_5.JPG rugv_6.JPG rugv_7.JPG rugv_8.JPG