Nakon što je u petak svečano otvoren novoizgrađeni Trg dr. Franje Tuđmana kojeg krasi i bista prvog hrvatskog predsjednika održana je i tradicionalna Plava noć Općinske organizacije HDZ-a. Na ovaj način stranačko vodstvo na čelu s načelnikom Matom Čičkom zaokružuje jednu godinu, koja je za općinu bila itekako uspješna, ali se najavljuju planovi i projekti koji će se realizirati tijekom ove godine.

 

-Kada sam prvi puta stajao ovdje pred vama pričao sam vam neke priče koje su tada možda izgledale kao bajka, a danas je jedna od tih bajki, kao i niz drugih projekata napravljena posljednjih godina. Znam da vi to pratite i znate što smo napravili, ali dobro je ponavljati jer mnogi i danas imaju kritike prema nama, a ja stvarno ne vidim razlog za to- kazao je načelnik Mato Čičak, obraćajući se nazočnim članovima stranke.

Kao najvažnije projekte realizirane tijekom 2018. godine načelnik Čičak istaknuo je preuređenje općinske zgrade koja je u potpunosti renovirana, otvorenje Dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom, otvorenje Outlet centra, otvorenje novog spomen obilježja za sve branitelje, ulaganje u energetsku obnovu društvenih domova, daljnje ulaganje u komunalnu infrastrukturu, a tu je i niz drugih mjera kojima se olakšava život svim mještanima općine za koje su tijekom godine organizirane i brojne manifestacije.

-S većinom vas sam krenuo 2011. godine i sada sam sretan i ponosan što vas vidim ovdje i što ste mi pružili priliku, a da niste znali što će biti. Mislim da smo tu priliku ostvarili, jer napravili smo jedan vrhunski posao u kojem smo našu općinu promijenili i približili svim mještanima naše općine- zaključio je načelnik.

Uz načelnika Matu Čička nazočnima su se obratili i dopredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Javor Bojan Leš te predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Tomislav Okroša.

- Obnašaju vlast u županiji omogućeno nam je da potpomažemo projekte naših načelnika i gradonačelnika. U svim tim projektima Općina Rugvica se pokazala kao jedna od najuspješnijih općina Zagrebačke županije- istaknuo je Javor Bojan Leš, dok je predsjednik Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije Tomislav Okroša poručio kako je zajedničkom sinergijom sviju došlo do pozitivnih promjena i napretka općine na svim razinama.

A da Rugvicu i tijekom ove godine očekuju brojni projekti potvrđuje i podatak kako je Općina za uređenje poduzetničke zone dobila 15,6 milijuna kuna, čime je još jednom potvrđeno kako je Rugvica mala općina za velike stvari. IĐ

DSC_5948.jpg DSC_5949.jpg DSC_5951.jpg DSC_5953.jpg DSC_5958.jpg hdz_1.jpg hdz_2.jpg