Brojne intervencije i više od osam tisuća utrošenih radnih sati te više različitih natjecanja za odjeljenja, kao i brojna sudjelovanja u raznim manifestacijama i aktivnostima, uz veći financijski prihod, obilježja su rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rugvica u 2018. godini, a što se sve moglo čuti na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine DVD-a Rugvica održanoj 2. veljače u Društvenom domu u Rugvici.

 

O aktivnostima društva u raznim manifestacijama održanim u suradnji s Općinom Rugvica, kao i o radu Upravnog odbora DVD-a Rugvica tijekom protekle godine, članove Skupštine te brojne goste i uzvanike izvijestio je tajnik društva Mario Popović koji je, za svoje aktivno sudjelovanje u organizaciji kulturnih i društvenih događaja na području općine, prošle godine primio priznanje Općine Rugvica.

Izvješće o obavljanju vatrogasne djelatnosti u operativnom dijelu Skupštini je predstavio zapovjednik DVD-a Rugvica Siniša Vrabec, iz kojeg se saznalo da je društvo održalo više radnih akcija s odrađenim zadacima, kao i nabavilo više razne opreme koja je nedostajala i dotrajala, te je odradilo sedamnaest intervencija koje su obuhvatile razne tehničke intervencije (ispumpavanja, izvlačenje utopljenika, ispiranje prometnica i uklanjanje zapreka) i sedam požarnih intervencija. U preventivnom dijelu, uz to što je petnaest članova obavilo liječničke preglede, operativni članovi su pregledali hidrantsku mrežu na svom području i sa zaključcima je društvo upoznalo VZ Općine Rugvica, a članovi su sudjelovali i u aktivnostima promocije i prezentacije vatrogastva. DVD Rugvica bogatija je za troje ispitanih vatrogasaca, a troje je članova sudjelovalo u edukacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, pri čemu treba naglasiti da ovo društvo nakon nekoliko godina pauze ima troje novih vatrogasnih sudaca: Davor Kavur i Mario Popović te Martina Mihordin. Zapovjednik DVD-a S. Vrabec položio je ispit za voditelja intervencija, a član Josip Barberić sudjelovao je u izvanrednoj dislokaciji u priobalju tijekom požarne sezone, i to u sastavu DVD-a Dugo Selo. Operativni članovi DVD-a Rugvica u nekoliko su navrata tijekom godine, pa i tijekom novogodišnje noći, sudjelovali u organizaciji dežurstva u novoizgrađenom i otvorenom poslovno-trgovačkom centru Designer Outlet Croatia odnosno pružili su uslugu osiguranja i protupožarne preventive. U sportskom dijelu aktivnosti, ekipa djece je sudjelovala na šest natjecanja, a muška A ekipa na deset kup natjecanja i osvojila sedam pehara, dok je odjeljenje muške mladeži sudjelovalo na natjecanjima za mladež te marljivo treniralo spajanje malog usisa pa je sa po dva odjeljenja nastupilo na dva kup natjecanju, a na jednom od njih, onom u Starom Čiču, zauzelo treće i peto mjesto.

Predstavnik VZ Općine Rugvica Ivica Sever čestitao je društvu na svim ostvarenim rezultatima i istaknuo daljnju potporu Vatrogasne zajednice Općine Rugvica u aktivnostima ovog stožernog društva. U ime Općine Rugvica Skupštini se obratio načelnik Općine Mato Čičak čestitavši na rezultatima s natjecanja i odrađenim operativnim aktivnostima i intervencijama, kao i na potpori DVD-a Rugvica u aktivnostima Općine, te predstavio plan investicija na području općine u koji su uključeni i rugvički vatrogasci.

f1.JPG f10.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f8.JPG f9.JPG