Čak 21 pehar - od čega devet pehara za 1. mjesto, osam za 2. mjesto i četiri za 3. mjesto - osvojili su najmlađi članovi DVD-a Sop Hrušćica na natjecanjima tijekom 2018. godine, čime su više nego impresionirali brojni skup okupljen na godišnjoj skupštini DVD-a Sop Hrušćica održanoj 23. veljače u njihovim matičnim prostorima.

Njihovi izvanredni natjecateljski rezultati zasigurno su zaslužili naslov jedne od  najuspješnijih ekipa mladeži i podmlatka na području cijele općine, a pohvale njima i cijelom članstvu DVD-a Sop Hrušćica uputili su gosti iz susjednih vatrogasnih društava (od Ivanje Reke, Križa, Paukoveca, Sesvetskog Kraljevca, Dugog Sela do DVD-a s područja općine Rugvica), kao i delegat Vatrogasne zajednice općine Rugvica Krunoslav Klepec. On je također izrazio ponos nad njihovim rezultatima i radu istaknuvši kako „mogu biti primjer drugim vatrogasnim društvima“. „proračun VZO Rugvice povećan je na 900.000 kuna zbog nabave novog navalnog vozila, no želim vam da i vi uskoro dobijete svoje vozilo“, poručio je između ostalog Klepec.

„Protekla godina bila je za nas izrazito uspješna godina, u kojoj smo sve zacrtane ciljeve i zadatke ostvarili, zbog čega zahvaljujem svim članovima i našim suradnicima. U ovoj godini nastojat ćemo zadržati dostignutu kvalitetu te pokušati povećati broj članova. Želimo približiti vatrogastvo mlađim generacijama kao djelatnost, aktivnost koja usađuje vrijednosti i vještine bitne u daljnjem životu“, kazao je predsjednik DVD-a Sop Hrušćica Samer Samara.

Prema izvješću zapovjedništva, osim odličnih rezultata na natjecanjima, u 2018. godini evidentirano je i 6 intervencija od čega 4 intervencije požara niskog raslinja i 2 tehničke intervencije te čak 30 radnih akcija. DVD raspolaže s 12 operativnih članova koji posjeduju važeću liječničku potvrdu te još 18 članova od kojih je protekle godine 13 novo osposobljenih vatrogasaca i 1 profesionalni vatrogasac, a sveukupno u Društvo je učlanjeno 65 članova. U izvješću o radu Društva prošla godina je bila vrlo aktivna na polju uređenja njihovog vatrogasnog doma - dovršeni radovi postavljanja profesionalnih inox elemenata; vodovodne infrastrukture u prostorije vatrogasnog društva; dovršeni radovi na uređenju poligona za vatrogasnu mladež gdje su imali punu podršku od strane Općine Rugvica, naših članova i naših mještana koji su im ustupili mehanizaciju i strojeve potrebne za uređenje poligona; uređeno spremište te okoliš doma, a u suradnji s Općinom Rugvica preko puta objekta vatrogasnog društva uređen je parking za članove. DVD Sop Hrušćica prošle godine organizirao je općinsko natjecanje VZO-a Rugvica te je organizirao tečaj za zvanje vatrogasac. U suradnji s Mjesnim odborom organizirali su sanjkanje i druženje mještana i članova te već tradicionalno organizirali paljenje Uskrsnog krijesa, dijeljenje slatkih paketa i demonstraciju vatrogasne opreme.

Zbog iznimnih rezultata na županijskom natjecanju Zagrebačke županije DVD je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak uručio priznanje za doprinos u radu s vatrogasnom zajednicom Rugvica. Zajedno s načelnikom Čičkom i ostalim članovima VZO Rugvica prisustvovali su sastanku s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice na kojem su izložene aktualne teme vezane uz vatrogastvo.

U nastavku sjednice skupštine dodijeljena su priznanja i zahvalnice članovima Društva, te su tom prilikom uručene i spomenice za 40 godina rada i uključenosti u Društvo – Ivanu Palešiću Maloritu, Nedjeljku Grđanu, Boži Halamiću i Zdravku Palešiću. Na sjednici je također donijeta odluka o razrješenju Vjekoslava Konića na mjesto zapovjednika te imenovanju Tomislava Mayera Kralja.

I.G.O.

sop1.JPG sop10.JPG sop11.JPG sop2.JPG sop3.JPG sop4.JPG sop5.JPG sop6.JPG sop7.JPG sop8.JPG sop9.JPG