Početkom godine Općina Rugvica primila je lijep poklon u iznosu od 9 milijuna bespovratnih kuna za uređenje Poslovne zone Rugvica sjever, od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije . Ukupna investicija je 15,6 milijuna kuna čime će se urediti kompletna komunalna infrastruktura na 180 tisuća kvadrata općinske zemlje, koja će time biti stavljena u funkciju.

 

-Investitori će moći bez prevelikog čekanja izgraditi svoje poslovne jedinice. Već sada imamo dva zainteresirana investitora koja znaju da će se graditi kompletna infrastruktura. Danas je u poslu najbitnija brzina, a nakon ovoga ja vjerujem u ekspanziju investicija u našoj Poslovnoj zoni, jer interes postoji-kazao nam je načelnik Mato Čičak.

Osim što se ulaže u infrastrukturu u Poslovnoj zoni, osigurana su i sredstva od 3,5 milijuna kuna za izgradnju novih nogostupa. Također, cesta prema Ježevu postala je državnom, zbog čega se općinsko vodstvo sprema na sastanak u Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Hrvatske ceste, kako bi se dogovorio i nastavak gradnje nogostupa na toj dionici. IĐ