kostic robert„Ispunit ću 3 vaše velike želje:
ZET će postati glavni autobusni prijevoznik u Općini te će Prevlaka, Ježevo i Rugvica imati izravnu, češću i jeftiniju vezu sa Zagrebom (vrijedit će polusatna karta  od 4 kn)
3000 kn za svako novorođeno dijete na području općine
Besplatni topli obrok za sve učenike OŠ,
400 kn mjesečne stipendije za 40 najuspješnijih učenika SŠ,
600 kn mjesečne stipendije za 30 najuspješnijih studenata
I to nije sve!“

 

Organizacija Općine Rugvica,  Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti donijela je na sjednici Općinskog odbora jednoglasnu odluku o samostalnom izlasku na lokalne izbore koji će se održati 21.05.2017. Za kandidata za općinskog načelnika jednoglasno je izabran Robert Kostić, dvadeset devetogodišnji magistar ekonomije iz Novaka Oborovskih. Za kandidata za zamjenika načelnika izabran je Danijel Šošić, trideset trogodišnji magistar politologije iz Otoka Svibovskog.

Robert Kostić je rođen 28.03.1988. u Konjicu (BiH) te je za vrijeme Domovinskog rata, zajedno sa obitelji, doselio u Općinu Rugvica. Osnovnu školu završio je u Rugvici, a srednju ekonomsku školu u Zagrebu. Godine 2006. upisao je Ekonomski fakultet u Zagrebu te 2011. godine diplomirao i stekao zvanje magistra ekonomije. Poslovnu karijeru počinje na području financija u kojem i danas radi.

Prateći društveno ekonomsko stanje u općini kroz dulji niz godina, Kostić uočava nedovoljno iskorištene potencijale i premalu, odnosno nedostatnu socijalnu brigu za stanovnike Općine Rugvica, što je u konačnici rezultiralo niskim životnim standardom stanovništva. Upravo stoga, prihvatio je kandidaturu za načelnika općine s ciljem iskorištavanja razvojnih mogućnosti općine te povećanja životnog standarda stanovnika.

„Ako želimo izgraditi suvremenu i modernu općinu po mjeri svih njenih stanovnika kriterij za krajnji uspjeh trebali bi biti kvaliteta života pojedinca i društva, zdravlje, očuvanje i zaštita okoliša te njegovanje i promicanje održivosti i raznolikosti. To je moguće uz suživot, rad, solidarnost i promicanje tradicionalnih vrednota.“ – ističe g. Kostić i nastavlja:

„Pretpostavljajući da želimo sačuvati svoje komparativne prednosti, za ostvarivanje postavljenih razvojnih ciljeva i zadaća potrebne su bitne promjene u socijalnom, gospodarskom, obrazovnom i kulturnom smislu koje će biti ostvarive jedino uz uvjet da svatko od nas na svom području djelovanja prepozna i usvoji postavljene ciljeve i zadaće kao svoje vlastite.“

 „Slijedom svega navedenog obećavam da ću, ukoliko budem izabran za načelnika Općine Rugvica, ostvariti 3 velike želje stanovnika:

  1. ZET će postati glavni autobusni prijevoznik u Općini te će Prevlaka, Ježevo i Rugvica imati izravnu, češću i jeftiniju vezu sa Zagrebom (vrijedit će polusatna karta od 4 kn)
  2. 3000 kn za svako novorođeno dijete na području općine
  3. Besplatni topli obrok za sve učenike osnovne škole,

400 kn mjesečne stipendije za 40 najuspješnijih učenika srednjih škola i

600 kn mjesečne stipendije za 30 najuspješnijih studenata.

I to nije sve!

Smanjit ću komunalni doprinos tvrtkama za 30% te time stvoriti povoljnije uvjete za nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta.

Niti to nije sve!“

„Pozitivan pristup, demokratski dijalog i partnerstvo su preduvjeti rješavanja svih problema, a sporazum je jedna od temeljnih premisa dugotrajnog napretka. Stoga ću pomno i sustavno izgrađivati i poticati te promicati zajedništvo i kvalitetnu komunikaciju, kao jedini mogući put ostvarivanja održivog razvoja Općine Rugvica. Pritom ću posebno uvažavati temeljna ljudska prava (i obveze), kao što su pravo stanovnika na informacije i pravo na sudjelovanje u odlučivanju, kao i pravo na zdrav okoliš. Budu li svi stanovnici općine uključeni u rješavanje svih važnih pitanja bit će lakše odgovoriti tom izazovu. U tom smislu, dakle, ne postavlja se pitanje trebamo li osmisliti nove razvojne koncepte, nego kako ih provoditi da bi bili čim učinkovitiji.“ – zaključuje g. Kostić.